Skip to main content

BovenIJ ziekenhuis start met het Horizontaal Toezicht Management Systeem!

juli 4, 2019november 1st, 2021

Het Amsterdamse BovenIJ ziekenhuis heeft gekozen voor het Horizontaal Toezicht Management Systeem (HTMS) van Zapphire. Na het beoordelen van meerdere tools, gaf de pragmatische en intuïtieve insteek van het HTMS de doorslag. Het BovenIJ ziekenhuis is de zesde organisatie die het HTMS in gebruikt neemt. Isala, Franciscus Gasthuis & Vlietland, het Slingeland ziekenhuis en Streekziekenhuis Koningin Beatrix sloten eerder al aan en gebruiken het HTMS naar volle tevredenheid. Lees meer over de eerste gebruikersbijeenkomst.

Pragmatische oplossing

Ondanks de ‘theoretische’, uniforme kaders van Horizontaal Toezicht, blijkt de praktijk nogal eens een stuk weerbarstiger. Organisaties verschillen, niet alleen in omvang, maar ook qua (proces)inrichting. Dan is naast uniformiteit ook enige flexibiliteit gewenst. Juist dat vond het BovenIJ ziekenhuis in het HTMS. Een pragmatische oplossing die de kaders van HT goed afdekt, maar ruimte geeft tot maatwerk en specifieke verslaglegging of verantwoording naar de verzekeraar. Zo voorziet het HTMS in een gedeelde behoefte: intuïtief, gebruiksvriendelijk en maatwerk naar eigen wens.

De structuur van het Horizontaal Toezicht Management Systeem is duidelijk en overzichtelijk. Hierdoor kunnen wij ons instapmodel en control framework nog beter vastleggen, inzichtelijk maken en afstemmen.

Daphne AlbersInternal Auditor AO/IC - BovenIJ Ziekenhuis

Over het BovenIJ Ziekenhuis

Het BovenIJ ziekenhuis is een persoonlijk, verbindend en ondernemend ziekenhuis in Amsterdam-Noord. Het ziekenhuis heeft een vriendelijk, gastvrij en open karakter. Hun motto is zorg goed voor elkaar: de zorg voor patiënten moet goed voor elkaar zijn en ze willen ook goed voor elkaar zorgen om samen in te kunnen spelen op de wensen en behoeften in de zorg.   

Het vertrouwde van Supportbook

Het HTMS borgt de volledige PDCA cyclus achter Horizontaal Toezicht. Voor de verantwoordingsfase (check + act) is de kracht van Supportbook geïntegreerd in het HTMS. Supportbook heeft een bewezen staat van dienst in het faciliteren, automatiseren en inzichtelijk maken van de (planning en) control cyclus en wordt gebruikt in meer dan 50 Nederlandse ziekenhuizen.

Als jarenlange gebruiker van Supportbook, slaat het BovenIJ ziekenhuis een enorme efficiencyslag door haar beheer- en controle organisatie in Supportbook ook te benutten voor de verantwoording van Horizontaal Toezicht. Effectief en vertrouwd in één systeem.

Door de aanschaf van het HTMS gaan we niet alleen Supportbook beter benutten, maar het totale systeem is ook voor andere kwaliteits-normenkaders te gebruiken. Dit levert het BovenIJ ziekenhuis nu en in de toekomst een enorm voordeel op.

Daphne AlbersInternal Auditor AO/IC - BovenIJ Ziekenhuis

Informatiebeveiliging

Het enorme belang van professionele informatiebeveiliging mag anno 2019 als bekend worden beschouwd. Leverancier Zapphire en haar applicaties zijn volledig ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd. Het HTMS is de enige tool voor Horizontaal Toezicht in Nederland die aan deze hoge standaard voldoet! Met ons predicaat zeer veilig, bent u verzekerd van veilige gegevensuitwisseling.

Ook kennismaken met het HTMS?

Neem gerust contact met ons op en wij verzorgen graag een vrijblijvende demo op locatie! Bel 085-4848170 of stuur een email naar info@zapphire.nl