Skip to main content

Bravis Ziekenhuis ervaart gemak van Supportbook

april 18, 2017oktober 14th, 2021

Snel inzicht hebben in welke updates wel en welke nog niet getest zijn. Eenvoudig kunnen zien wat de bevindingen zijn en hiervan makkelijk een overzicht kunnen leveren bij accountantscontroles. Het zijn zo wat voordelen die Steven Koster, senior functioneel beheerder bij het Bravis Ziekenhuis, noemt over het gebruik van Supportbook.

Processen structureren

Het Bravis ziekenhuis is op 1 januari 2015 ontstaan na een fusie tussen het Lievensberg ziekenhuis in Bergen op Zoom en het Franciscus ziekenhuis in Roosendaal. Deze ziekenhuizen hadden gezamenlijk in 2013 al het HiX-EPD geïmplementeerd. Steven vertelt; “In het begin werkten we bij het testen van alle HiX-updates nog met Excel-sheets maar sinds twee jaar werken we met Supportbook. Door de fusie moesten twee locaties en twee beheerorganisaties gaan samenwerken wat het nog noodzakelijker maakte om structuur aan te brengen in het testen. Supportbook is voor ons een enorm handig hulpmiddel om processen te structureren en af te stemmen wie wat doet.”

Gebruikersvriendelijke online applicatie

Vanuit zijn functie als senior functioneel beheerder wil Steven het EPD en andere applicaties zo goed en efficiënt mogelijk beheren. Want daarmee wordt de kwaliteit van de zorg en de veiligheid van patiënten gewaarborgd. “Supportbook is een gebruikersvriendelijke online applicatie. Wij richten met onze afdeling de testscripts in waarna we makkelijk en overzichtelijk met Supportbook kunnen werken. De testcoördinator heeft nu snel overzicht van wat er wel en niet getest is en wat de bevindingen zijn. Bovendien worden alle testresultaten centraal opgeslagen en zijn eenvoudig opvraagbaar voor bijvoorbeeld accountantscontroles. Dat zijn enorme voordelen van Supportbook”, zo vertelt Steven.

Sterk hulpmiddel om efficiënt te testen

Dat in Supportbook ook inzichtelijk is wat de testresultaten van andere ziekenhuizen zijn, is volgens Steven ook een pluspunt. “Het geeft extra inzicht en informatie over aandachtspunten, wat prettig is bij het uitvoeren van de testen. Maar het ontslaat ons niet van onze eigen verantwoordelijkheid. Supportbook is een sterk hulpmiddel om efficiënt en gestructureerd te testen. Aan ons is de uitdaging om de testscripts actueel te houden en om bij de rest van de organisatie bewustwording en urgentiebesef te creëren en behouden, met betrekking tot het testen.”