Skip to main content

De roadmap naar toekomstbestendige technologie

november 19, 2021december 14th, 2021

Wij werken constant aan het verbeteren van Supportbook om ervoor te zorgen dat Supportbook snel, gebruiksvriendelijk, veilig en betrouwbaar blijft, nu en in de toekomst. We vertellen je graag meer over de belangrijkste zaken op onze roadmap. In dit bericht staan we stil bij: de overgang naar AWS en het gebruik van microservices.

 

AWS

Bij Supportbook maken wij gebruik van de nieuwste cloud technologie. Supportbook draait sinds eind vorig jaar namelijk volledig op Amazon Web Services (AWS). AWS is het grootste cloudservice platform ter wereld.

 

Voordelen AWS

Wij gebruiken AWS, omdat het ons oneindig veel mogelijkheden biedt. Als SaaS-aanbieder bepaal je zelf welke diensten je afneemt. Zo kunnen we eenvoudig meebewegen met de nieuwste innovaties en marktveranderingen. Ook kunnen wij dankzij de diensten van AWS beter monitoren of er problemen met Supportbook zijn en hier sneller en beter op reageren. Daarnaast is AWS ook nog eens heel veilig. De diensten van AWS worden geleverd vanuit tientallen fysiek gescheiden datacenters over de hele wereld. Het is niet voor niks dat grote namen zoals Netflix en NASA vertrouwen op de technologie van AWS.

 

Microservices

Onze software developers zijn doorlopend bezig om Supportbook op te delen in microservices. Met microservices deel je je applicatie op in kleine componenten, die onafhankelijk van elkaar samenwerken en elk hun eigen doel hebben.

 

Snellere ontwikkelingscyclus

Deze microservices hebben veel voordelen. Het gebruik van microservices zorgt voor een snellere ontwikkelingscyclus. Omdat de services klein en overzichtelijk zijn, kan er veel sneller ontwikkeld en getest worden. Problemen kunnen we sneller opsporen en oplossen. Ook maken microservices de applicatie veerkrachtiger. Wanneer zich een probleem voordoet in één service, faalt niet de hele applicatie. De andere services blijven gewoon doorwerken.

 

Asynchroon

Daarnaast maken deze services het makkelijker om asynchroon werken te implementeren in Supportbook. Je kunt dan een actie starten en vervolgens gewoon doorwerken in Supportbook. Je hoeft bijvoorbeeld niet meer te wachten tot een pdf gegenereerd is.

 

Schaalbaarheid

Een ander voordeel is dat het gebruik van microservices zorgt voor een hoge mate van schaalbaarheid. Van elke service kun je bij drukte meer instanties bijschakelen. Zo zorgen we dat Supportbook goed en snel blijft werken, ook als onze gebruikersgroep steeds groter wordt.

 

Wil je meer weten over onze roadmap? Neem dan contact met ons op!