VOORBEREIDEN & SPECIFICEREN

Definieer testregels en testgevallen en ken deze toe aan testscripts.

Opstellen van testgevallen en vastleggen van testregels

Functionaliteit

Een testgeval is een test van een specifieke situatie. Op basis van een testgeval (bijvoorbeeld de omschrijving een wijziging) wordt onderzocht of het systeem onder bepaalde omstandigheden het gewenste gedrag vertoont. Een testgeval kan ook bestaan uit testregels, waarin staat beschreven welke actie uitgevoerd dient te worden en wat daarvan het verwachte resultaat is. Dit kan bijvoorbeeld ingezet worden bij het testen van de bestaande functionaliteit (regressietesten); werken de niet aangepaste onderdelen nog steeds op de juiste manier. Het onderhoud van de testgevallen en -regels is eenvoudig en zorgt tegelijkertijd voor een correct versiebeheer.

Toepassing

Op basis van de scopebepaling wordt door de inrichting van de testgroepen bepaalt wie welke testgevallen gepresenteerd krijgt. De testers krijgen een set testgevallen toegewezen, die behapbaar en herkenbaar zijn. De kracht zit hem hier in de eenvoud; open een testgeval, lees wat te doen, test het en leg het resultaat vast.

Samen eenvoudig software testen

Toekennen van testgevallen aan test-scripts

Functionaliteit

Een test-script bestaat uit een of meerdere testgevallen. In een test-script bundel je een set aan testgevallen die logischerwijs bij elkaar horen.

Toepassing

Een test-script kun je toewijzen aan een of meerdere testers. Binnen een test-script is het mogelijk om een afhankelijkheid tussen testgevallen in te stellen. Zo kun je van te voren de te testen volgorde aangeven. Een testgeval wordt dan pas vrijgegeven, als voorgaande afhankelijkheden zijn afgerond.

“Supportbook is veilig en betrouwbaar. Wij zijn ISO27001/NEN7510 gecertificeerd.”

Informatiebeveiliging wordt steeds belangrijker voor onze klanten. Met deze certificering verzekeren we onze klanten van kwaliteit en veiligheid in de ontwikkeling, het beheer, het onderhoud en de exploitatie van onze software-oplossingen.

Vraag nu een GRATIS scan aan

Waar staat jouw organisatie, afdeling of team? Met behulp van de scan meet je eenvoudig en snel het volwassenheidsniveau van jouw testorganisatie en testprocessen.

PLANNEN & BEHEREN

Creëer en onderhoud testdossiers en bepaal wie, wat, wanneer gaat testen.

UITVOEREN

Testen, voortgang monitoren, bevindingen beheren en rapporteren.

EN MEER

Ontdek meer unieke functionaliteiten van Supportbook.