Skip to main content

Gemeente Rotterdam professionaliseert haar testmanagement met Supportbook

mei 6, 2021september 12th, 2022

Ook de gemeente Rotterdam heeft Supportbook omarmt. Vorig jaar is tijdens een pilotperiode kleinschalig gestart met het gebruik. Het enthousiasme was direct groot en inmiddels wordt er op steeds meer afdelingen en in projecten getest met Supportbook.

Nu we Supportbook enige tijd gebruiken zien we een consistent beeld in de testresultaten. Na een voorzichtige start zijn er steeds meer onderdelen binnen de organisatie die Supportbook met succes gebruiken.

Anke VensProjectleider - Gemeente Rotterdam

Testen op een hoger volwassenheidsniveau

Met de ingebruikname van Supportbook brengt de gemeente Rotterdam haar testprocessen naar een hoger volwassenheidsniveau. Het test- en acceptatieproces wordt geprofessionaliseerd door een eenduidige en gestructureerde werkwijze in één systeem. Prettige bijkomstigheid: het testen wordt makkelijker, sneller en leuker én vraagt minder capaciteit!

Supportbook heeft ons geholpen om de verschillende soorten testen te structureren en geeft ons op ieder moment een goed beeld van de stand van zaken en de resultaten van de tests.
Ook zijn er verbeteringen doorgevoerd, zodat Supportbook naadloos aansluit op de manier waarop wij het testtraject willen ondersteunen.

Dick TijssenRelease coördinator - Gemeente Rotterdam

Integraties met andere systemen

Supportbook fungeert als bron van alle testwerkzaamheden. Daarom integreren we met andere systemen die gebruikt worden in organisaties. Zo gebruikt gemeente Rotterdam een koppeling met JIRA en wordt momenteel de koppeling met TOSCA verder vormgegeven.

Over de gemeente Rotterdam

Rotterdam behoort met 650.000 inwoners tot de vier grote gemeenten in Nederland. De gemeentelijke organisatie ondersteunt met een groot aantal applicaties de meer dan 11.000 medewerkers in hun werk voor de stad.

Supportbook bij gemeenten

Vele gemeenten zijn inmiddels overtuigd van de meerwaarde van Supportbook, onder andere Leeuwarden, Coevorden, Emmen, Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne, maar ook de coöperatieve vereniging Dimpact (samenwerkingsverband van 38 gemeenten).

Plan een vrijblijvende demo

Ook benieuwd hoe Supportbook jouw gemeente kan helpen? Laat het ons weten, dan plannen we een afspraak voor een demo. Tijdens de demo geven we een inkijk in de belangrijkste functionaliteiten van Supportbook. Ook laten we aan de hand van praktijksituaties zien hoe Supportbook testprocessen professionaliseert.