Skip to main content

Geslaagde Supportbook gebruikersdag 2019!

oktober 16, 2019oktober 27th, 2021

10 oktober jl. vond de jaarlijkse gebruikersdag van Supportbook plaats. Met ruim 40 aanwezigen, was het wederom een succesvolle editie. Centraal stonden thema’s als: het gebruik van Supportbook, vakkennis en testautomatisering. Naast goede inhoudelijke gesprekken, werd er volop van de gelegenheid gebruik gemaakt om te netwerken en specifieke branchekennis te delen.

Supportbook succesvol in 2019

De ochtend werd afgetrapt door productowner Ewout Kuijer, die terug keek op een succesvol jaar voor Supportbook. Supportbook is wederom gegroeid in haar klantenbestand en wordt inmiddels ook overzees ingezet binnen het nieuwe medisch centrum van Curaçao.

Daarnaast groeide Supportbook verder in de zorg (VVT, GHZ en GGZ) en is er uitbreiding gerealiseerd binnen de gemeentemarkt, woningbouwcorporaties en bij softwareleveranciers. Niet alleen het aantal klanten groeide, maar ook het aantal gebruikers van Supportbook per organisatie is weer flink toegenomen in 2019. Inmiddels zijn er ruim 4700 gebruikers en meer dan 625.000 tests uitgevoerd!

Nieuwe functionaliteiten

Nadat ontwikkelaar Jurriën Philips het woord van Ewout had overgenomen, werden de nieuwe functionaliteiten binnen Supportbook ter sprake gebracht. Jurriën stond o.a. stil bij de dit jaar gerealiseerde koppelingen met Jira en Topdesk. Verder hebben de aanwezigen uiteraard inzage gekregen in de volledig geïntegreerde testautomatiseringsmogelijkheden binnen Supportbook. Duidelijk werd dat Supportbook gegroeid is tot een generieke testoplossing en steeds breder binnen de bedrijfsvoering wordt ingezet. Zo gebruiken de eerste organisaties Supportbook ook al bij het testen/controleren van beheersmaatregelen rondom informatiebeveiliging of horizontaal toezicht.

Sprekers Supportbook gebruikersdag 2019

Testautomatisering: “dat doe je niet zomaar!”

Het actuele thema testautomatisering kreeg een ruim podium deze ochtend. Gastspreker Maurice Siteur (schrijver van o.a. het boek Implementing Test Automation) nam de zaal mee in de do’s and don’ts bij de voorbereiding en implementatie van geautomatiseerd testen. Een realistisch verhaal, met de nodige topics om te overwegen en concrete handvatten voor een succesvolle uitvoering. Het boek met nog veel meer tips en achtergronden werd gewonnen door Nico Winkels van het IJsselland Ziekenhuis. Nogmaals van harte gefeliciteerd!

Optimalisatie

Na de break ging de zaal in kleine groepen uiteen, om te sparren over Supportbook en de meest wenselijke verbeteringen binnen de applicatie. De interactieve sessies leverden waardevolle input op en werden naderhand nog plenair besproken en geprioriteerd. De uitkomsten zullen intern worden opgepakt en centraal staan in de komende releases.

Supportbook gebruikersdag 2019 interactieve sessie

Bedankt!

Ter afsluiting van een geslaagde ochtend, werd er nog volop nagepraat en genoten van een smakelijke lunch. Supportbook bedankt alle aanwezigen voor hun positieve inbreng en gesprekken! Tot in 2020 bij de volgende gebruikersbijeenkomst!