Skip to main content

“Supportbook biedt uitstekende ondersteuning voor optimale implementatie”

juli 25, 2017oktober 14th, 2021

Samenwerking tussen ziekenhuizen wordt steeds belangrijker en het veilig en snel uitwisselen van patiëntgegevens is daar een essentieel onderdeel van. Daarom stapt het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan de IJssel over op het elektronisch patiëntendossier, HiX van Chipsoft. Met de komst van HiX wordt het ziekenhuis tweewekelijks geconfronteerd met updates en hotfixes die getest moeten worden. Om dit overzichtelijk en gestructureerd te laten verlopen is recent gekozen voor het gebruik van Supportbook. Nico Winkels, applicatiebeheerder van het IJsselland Ziekenhuis vertelt over de keuze voor Supportbook en het verloop van het implementatietraject.

Gebruiksvriendelijk testen met Supportbook

“Door de komst van HiX krijgen we als afdeling applicatiebeheer te maken met veel testwerk dat uitgevoerd moet worden. Voor veel testers zijn dit nieuwe en ook nog eens extra werkzaamheden. Het is dus belangrijk dat we niet alleen goed testen, maar dat we dit ook op een makkelijke en een gebruiksvriendelijke manier kunnen doen. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een geschikt hulpmiddel voor het testen en kwamen als snel bij Supportbook uit. Het wordt naar tevredenheid in veel andere ziekenhuizen gebruikt en de medewerkers van Supportbook introduceerden de voordelen zo duidelijk en overtuigend dat ook wij er voor gekozen hebben om het te gaan gebruiken”, aldus Nico.

Goede ondersteuning bij implementatie

Nu de keuze voor Supportbook is gemaakt volgt het traject waarin processen in kaart moeten worden gebracht en keuzes worden gemaakt in testtrajecten, testgroepen en key-users. Met andere woorden; het implementatietraject. Om de gebruikers hierin zo goed mogelijk op weg te helpen verzorgde Supportbook een implementatietraining. “Met die training kunnen we goed uit de voeten”, vertelt Nico. “Het is nu aan ons om beslissingen te nemen over hoe we zo goed en efficiënt mogelijk kunnen testen. Hoe uitgebreid gaan we iets testen, welke testgroepen maken we, wie wijzen we aan als key-users? Alles is mogelijk maar we moeten wel zelf de keuze maken.

“Over ondersteuning vanuit Supportbook hebben we niets te klagen. Vragen worden goed beantwoord door de helpdesk en medewerkers stralen veel enthousiasme uit”, zo vertelt Nico die duidelijk tevreden is over de samenwerking.”

Implementatie nog makkelijker met leidraad

Het implementatietraject heeft bij Supportbook ook continu de aandacht, zo vertelt Ewout Kuijer, productmanager Supportbook. “Om het ziekenhuizen nog makkelijker te maken werken we momenteel aan een implementatieleidraad. Zodra een Ziekenhuis kiest voor Supportbook gaan we samen om tafel en bespreken we processen, wensen en werkwijzes om vervolgens Supportbook op maat te kunnen leveren met een bijbehorende implementatietraining. Daarna gaan gebruikers zelf aan de slag met de inrichting. Omdat Supportbook al in veel ziekenhuizen wordt gebruikt weten wij inmiddels wat werkt en wat niet en deze kennis verwerken we in een implementatieleidraad waar nieuwe gebruikers straks eenvoudig mee aan de slag kunnen.”