Skip to main content

Grote gebruikersgroep ziekenhuizen en GGZ aan de slag met Maatregelen-module in Supportbook

december 19, 2019november 1st, 2021

Onlangs werd de eerste grote gebruikersgroep opgeleid in de maatregelen-module van Supportbook. Aanwezig bij deze eerste training waren de ziekenhuizen Franciscus Gasthuis & Vlietland, Santiz, Isala, Maasstad, BovenIJ en de GGZ instelling Oost Brabant.

Dankzij de maatregelen-module in Supportbook kunnen wij gericht controlewerkzaamheden uitzetten bij specifieke personen met een specifieke frequentie. Daarnaast kunnen wij de voortgang van de controlewerkzaamheden goed monitoren en hebben we een in een oogopslag overzicht.

Daphne AlbersBestuursadviseur Kwaliteit & Veiligheid - BovenIJ Ziekenhuis

De deelnemers zijn opgeleid om het compliance management binnen hun eigen organisaties optimaal te ondersteunen m.b.v. Supportbook. Concreet gaat het daarbij om het managen, beheren en onderhouden van de periodieke controles op uiteenlopende beheersmaatregelen van de organisatie. Daarbij wordt Supportbook ingezet voor het controleren van beheersmaatregelen op het gebied van Horizontaal Toezicht, ISO27001/ NEN7510, NOREA General IT Controls, Medical Device Regulation, JCI, DigiD en meer concern brede audits.

Met de ingebruikname van de maatregelen-module in Supportbook zet het Maasstad Ziekenhuis een belangrijke volgende stap in de verdere professionalisering van haar compliance aanpak (informatiebeveiliging NEN7510, DigiD, Horizontaal Toezicht, etc). Dankzij Supportbook kunnen we nu het volledige controleplan organiseren en managen.

Dennis VerschuurenInformation Security Officer - Maasstad Ziekenhuis

Ook benieuwd hoe u meer uit Supportbook kunt halen? Neem contact met ons op voor een uitgebreide toelichting.