Skip to main content

HagaZiekenhuis professionaliseert het testen met Supportbook

januari 31, 2017november 2nd, 2021

Met ruim 3.500 medewerkers en circa 320 medisch specialisten is het HagaZiekenhuis een van de grootste algemene ziekenhuizen van Nederland. Het beschikt over vrijwel alle specialismen en werkt op drie locaties en een buitenpolikliniek. Om ook in de toekomst hoge zorgkwaliteit te kunnen leveren in combinatie met patiëntveiligheid, efficiëntie in processen en reductie van de registratielast werkt men sinds juni 2016 met het EPD van Chipsoft.

Nadruk op software testen

Corine van Dijk – Testcoördinator van het HagaZiekenhuis – vertelt hoe er maanden van testen en opleiden aan de livegang van het EPD vooraf gingen.

Met de komst van het nieuwe EPD ligt voor ons niet meer de nadruk op het ontwikkelen maar op het testen van de software. Een keer per twee weken ontvangen we van Chipsoft updates en testen we, per 4 weken, twee- tot driehonderd release notes. Om de kwaliteit van de zorg en de veiligheid van onze patiënten te waarborgen moeten alle updates getest worden. Bovendien ondersteunen we alle gebruikers enorm door goed te testen.

Het perfecte registratie- en communicatiemiddel

Het testen van de grote hoeveelheid releasenotes vormt nu een belangrijk onderdeel van de dagelijkse operationele gang van zaken. Hoe grondiger en efficiënter dit proces verloopt des meer winst wordt er behaald op het gebied van kwaliteit en veiligheid. En daarvoor vond men, volgens Corine, in Supportbook het perfecte registratie- en communicatiemiddel.

In januari voerden we de eerste gesprekken over Supportbook. De uitgebreide mogelijkheden en ook de positieve ervaringen van andere ziekenhuizen waren bepalend in onze keus voor Supportbook. Supportbook maakt voor ons het testen een stuk eenvoudiger en efficiënter.

Complete rapportage en uitstekende verantwoording

Supportbook zorgt voor volledigheid en zekerheid in testen. De release notes worden overzichtelijk en op relevantie per groep gedistribueerd en zijn eenvoudig doorzoekbaar. Corine vertelt enthousiast:

Doordat we ook van andere ziekenhuizen kunnen zien wat de testresultaten zijn, beginnen we zelf goed voorbereid aan het testen waardoor we sneller en efficiënter kunnen werken. Naast het testen en registreren kunnen we ook zelf testscripts per groep aanpassen en verbeteren. Zo hoeven we niet steeds het wiel opnieuw uit te vinden en maken we ons eigen maatwerk. Als alles getest is kunnen we met één rapport alle testresultaten, opmerkingen en adviezen aan het management team leveren. Deze rapportage is ook een uitstekende verantwoording bij accountantscontroles.

In januari voerden we de eerste gesprekken over Supportbook. De uitgebreide mogelijkheden en ook de positieve ervaringen van andere ziekenhuizen waren bepalend in onze keus voor Supportbook. Supportbook maakt voor ons het testen een stuk eenvoudiger en efficiënter.

Pro-actieve ondersteuning van Zapphire

Supportbook is gebruiksvriendelijk, het spreekt redelijk voor zich en we ontdekken steeds nog weer nieuwe mogelijkheden. En als we toch iets niet weten of er iets niet goed werkt dan kunnen we rekenen op hele goede ondersteuning van de leverancier Zapphire. We krijgen altijd snel antwoord en ze denken pro-actief met ons mee. Supportbook maakt voor ons het testen een stuk eenvoudiger en efficiënter. Maar veel belangrijker nog; we ondersteunen onze gebruikers en voorkomen dat zij en onze patiënten voor onaangename verrassingen komen te staan.