Skip to main content

Maasstad Ziekenhuis breidt Supportbook uit tot Horizontaal Toezicht Management Systeem!

september 27, 2019oktober 27th, 2021

Het Rotterdamse Maasstad Ziekenhuis is de volgende zorgaanbieder die kiest voor het Horizontaal Toezicht Management Systeem (HTMS)! Met deze aansluiting zet het Maasstad Ziekenhuis een nieuwe stap in de implementatie van HT. Een stap die eenvoudig en snel gemaakt is vanuit hun vertrouwde Supportbook-omgeving! Door Supportbook uit te breiden met de module maatregelen en te koppelen binnen het HTMS, beschikt het Maasstad Ziekenhuis over HT-tooling die de volledige PDCA Cyclus achter Horizontaal Toezicht borgt.

Supportbook nog effectiever benutten

Op het gebied van test- en controlemanagement heeft Supportbook de afgelopen jaren een sterke positie binnen het Maasstad Ziekenhuis verworven. Door het check en act proces vanuit het testmanagement feilloos toe te passen op de controle cyclus van de beheersmaatregelen binnen HT, is het fundament voor verantwoordingsfase E eenvoudig gerealiseerd. Dit levert het Maasstad Ziekenhuis veel voordelen op, omdat men kan voortborduren op de reeds aanwezige tooling. De huidige expertise en beheersorganisatie vanuit Supportbook, dragen enorm bij aan het opzetten van een effectieve controle organisatie en daadkrachtige controleprocessen binnen Horizontaal Toezicht.

Maar het HTMS gaat verder..

Voor het instapmodel, de verbeterfase en het control framework biedt het Horizontaal Toezicht Management Systeem een gestructureerde opbouw om stap voor stap te doorlopen. Grip en overzicht staan hierbij centraal, zodat de plan + do fase (opzet en bestaan van bovenstaande elementen) pragmatisch blijft. Desgewenst zijn er mogelijkheden voor maatwerk of uitbreiding, omdat in de praktijk blijkt dat deze behoefte er is vanuit zorgaanbieders en stakeholders.

Tevens pakt het Maasstad Ziekenhuis nog een ander groot voordeel met het HTMS, namelijk de verbinding met meerdere thema’s binnen hun compliance management. De PDCA cyclus speelt een centrale rol bij compliance vraagstukken. Door de goede borging van het plan, do, check, act proces in het systeem, kan bijvoorbeeld ook de borging van informatiebeveiliging (ISO 27001 / NEN 7510) gedaan worden binnen dezelfde tool. Zo is de applicatie multifunctioneel toepasbaar en ook hier bouwt het Maasstad Ziekenhuis wederom verder vanuit de reeds aanwezige compliance tooling van Zapphire.

Over Maasstad Ziekenhuis

Het Maasstad Ziekenhuis is een topklinisch opleidingsziekenhuis waar jaarlijks bijna een half miljoen patiënten worden behandeld. Naast het bieden van vakkundige zorg in de regio, is het Maasstad Ziekenhuis ook internationaal vooruitstrevend. Zo behaalde het Maasstad Ziekenhuis in 2015 als eerste Nederlandse ziekenhuis het internationale kwaliteitskeurmerk JCI.

Informatiebeveiliging

Zapphire, de leverancier achter het HTMS, is als bedrijf en met haar diensten en producten volledig ISO27001 / NEN7510 gecertificeerd. In ruim 5 jaar tijd maken al ruim 70 zorgaanbieders naar volle tevredenheid en veilig gebruik van onze applicaties. Met het predicaat ‘zeer veilig’ (het hoogst haalbare voor SaaS-leveranciers) is Zapphire een betrouwbare partner in de markt.

Ook kennismaken met het HTMS?

Neem gerust contact met ons op en wij verzorgen graag een demo op locatie. Bel 085-4848170 of stuur een email naar info@zapphire.nl

Volg ons op LinkedIn

Om op de hoogte te blijven van alle actualiteiten rondom het Horizontaal Toezicht Management Systeem, kunt u ons uiteraard volgen op LinkedIn.