Skip to main content

Makers van Supportbook lanceren nieuw platform. MTbook: meer grip op Medische Technologie.

februari 11, 2016oktober 14th, 2021

Deze week hebben de makers van Supportbook (Zapphire BV) het platform MTbook gelanceerd. MTbook is het antwoord op de behoefte van ziekenhuizen om meer grip te krijgen op hun medische technologie. In deze update meer over deze nieuwe innovatie.

MTbook – Hét samenwerkingsplatform voor de Medische Technologie

Door onze ervaring met de bedrijfsvoering van ziekenhuizen en zorginstellingen en onze goede relatie met onze klanten, hebben we hun behoefte aan meer grip op medische technologie ingezien. De gezondheidszorg worstelt met de spagaat tussen de betaalbaarheid en kosten enerzijds en de veiligheid en risicobeheersing anderzijds.

Kosten- en risicobeheersing Medische Technologie een uitdaging

Producteigenaar van Supportbook en MTbook, Bas van Dijk verklaart: “veel ziekenhuizen kijken voor het onderhoud en beheer van hun medische technologie naar hun leveranciers en hun onderhoudsvoorstellen. Sommige ziekenhuizen zien die voorstellen als eisen en hanteren die als protocollen. Aan de andere kant beginnen steeds meer ziekenhuizen zich af te vragen of dat niet anders en goedkoper kan en zoeken naar mogelijkheden om kosten te drukken zonder risico’s te vergroten. Daarom zie je in de praktijk nu een verschuiving plaatsvinden van leveranciersgestuurd naar risicogestuurd onderhoud. Maar hoe doe je dat efficiënt voor de duizenden medische apparaten en instrumenten die in één ziekenhuis gebruikt worden? Door te gaan samenwerken, en gebruik te maken van elkaars inzichten als je het mij vraagt.”

Samenwerken aan de kwaliteit, veiligheid en betaalbaarheid van Medische Technologie

Met MTbook kunnen ziekenhuizen makkelijk samenwerken aan de kwaliteit, veiligheid en betaalbaarheid van hun Medische Technologie. Op een vergelijkbare manier als dat we doen met Supportbook, brengen we nu ook de afdelingen Medische Techniek/ Technologie van de ziekenhuizen met elkaar in verbinding. Er kan nu op landelijk niveau eenvoudig data, informatie en kennis rondom de sturing, aanschaf, ingebruikname, het gebruik en beheer & onderhoud van Medische Technologie met elkaar uitgewisseld worden.

Ziekenhuizen en zorginstellingen krijgen daarmee gedetailleerd inzicht in al die duizenden medische apparaten en instrumenten. Ze kunnen in MTbook vooral ook informatie vinden over hoe andere ziekenhuizen hun medische technologie onderhouden en informatie met elkaar delen. Zo krijgen ze veel meer grip op de kosten zonder grotere risico’s of negatieve impact op de veiligheid.

  • Samenvattend kunnen ziekenhuizen dit van MTbook verwachten:
  • Optimaliseert het beheer en onderhoud van de Medische Technologie.
  • Versterkt het risicomanagement rondom medische hulpmiddelen.
  • Zorgt voor kostenbesparingen in de verschillende werkprocessen.
  • Bevordert samenwerking en afstemming tussen ziekenhuizen.

En last but not least helpt MTbook ziekenhuizen die de transitie willen maken van leveranciersgestuurd naar risicogestuurd onderhoud, en zelfs naar ervaringsgestuurd onderhoud.

Benieuwd naar de mogelijkheden van het platform? Kijk op https://mtbook.nl/functionaliteiten en https://mtbook.nl/meerwaarde.