Naar boven
Supportbook implementeert online Servicedesk

Supportbook implementeert online Servicedesk

19 september 2017

Bij de ontwikkeling van Supportbook is een belangrijk uitgangspunt, dat gebruikers er snel zelfstandig en efficiënt mee moeten kunnen werken. Met andere woorden; geen ingewikkelde handelingen of onoverzichtelijke indelingen. Supportbook is intuïtief in gebruik en implementeren kan op eigen tempo en kracht. Toch kunnen zich onverwachte zaken voordoen of vragen ontstaan waarbij extra ondersteuning prettig is. Daarom hebben wij een servicedesk die bereikbaar is voor alle vragen en opmerkingen. Om onze eindgebruikers nog beter te ondersteunen en het ze nog makkelijker te maken hebben we nu de online servicedesk geïmplementeerd. 

Lees meer...
Patiëntgegevens anonimiseren en pseudonimiseren met HiXPort

Patiëntgegevens anonimiseren en pseudonimiseren met HiXPort

10 augustus 2017

Het testen van ChipSoft HiX is cruciaal. Door snel veranderende eisen en wensen van onder andere patiënten, wordt er regelmatig nieuwe functionaliteit toegevoegd aan ChipSoft HiX. Gevolg hiervan is dat goed en betrouwbaar testen steeds belangrijker wordt. Dat gebeurt geregeld met echte patiëntgegevens, omdat die de betrouwbaarste testresultaten geven.

Lees meer...

"Supportbook biedt uitstekende ondersteuning voor optimale implementatie"

25 juli 2017

Samenwerking tussen ziekenhuizen wordt steeds belangrijker en het veilig en snel uitwisselen van patiëntgegevens is daar een essentieel onderdeel van. Daarom stapt het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan de IJssel over op het elektronisch patiëntendossier, HiX van Chipsoft. Met de komst van HiX wordt het ziekenhuis tweewekelijks geconfronteerd met updates en hotfixes die getest moeten worden. Om dit overzichtelijk en gestructureerd te laten verlopen is recent gekozen voor het gebruik van Supportbook. Nico Winkels, applicatiebeheerder van het IJsselland Ziekenhuis vertelt over de keuze voor Supportbook en het verloop van het implementatietraject.

Lees meer...
Gebruikersbijeenkomst Supportbook zeer succesvol!

Gebruikersbijeenkomst Supportbook zeer succesvol!

7 juli 2017

Informatie over de nieuwste functionaliteiten van Supportbook, de ZIN en ONZIN van geautomatiseerd testen, het anonimiseren en pseudonimiseren van testdata in combinatie met het delen van ervaringen en een lekkere lunch maakten onze Supportbook gebruikersbijeenkomst tot een succes. De deelnemers noemden het “een zeer goed initiatief”, dat niet alleen “informatief en gezellig” maar ook “nuttig en leerzaam” was.

Lees meer...
Supportbook helpt ons gestructureerd en overzichtelijk te testen

Supportbook helpt ons gestructureerd en overzichtelijk te testen

9 juni 2017

Het Franciscus Gasthuis & Vlietland is ontstaan uit een fusie van het Sint Franciscus Gasthuis Rotterdam en het Vlietland Schiedam. Beide ziekenhuizen hebben een hele rijke historie die al begon in de 19e eeuw. Sinds oktober 2016 zijn beide ziekenhuizen overgegaan naar één systeem en wordt er gewerkt met het HiX elektronisch patiëntendossier van ChipSoft. De updates en aanpassingen hiervan worden gestructureerd en overzichtelijk getest met behulp van Supportbook van Zapphire.

Lees meer...