Skip to main content

Ook Franciscus Gasthuis & Vlietland start met geautomatiseerd testen met Supportbook

mei 22, 2019november 1st, 2021

Na het Martini Ziekenhuis, heeft ook Franciscus Gasthuis & Vlietland (FG&V) besloten te starten met het geautomatiseerd testen met Supportbook. Vanuit hun vertrouwde Supportbook omgeving gaan ook zij geautomatiseerde testruns draaien. In eerste instantie voor het testen van HiX, maar in de toekomst gaan daar zeker meer applicaties bij komen.

Pragmatische aanpak

Het geautomatiseerd testen met Supportbook kent een pragmatische aanpak. De klant kiest welke scripts geautomatiseerd worden en op welke termijn. De omvang en duur van het project wordt dus zelf bepaald en vooraf afgestemd.

Een geautomatiseerd script is na oplevering beschikbaar in de Supportbook omgeving en naar wens in te plannen of direct te laten draaien. De resultaten zijn volledig geïntegreerd in Supportbook en beschikbaar via de vertrouwde dashboards en rapportages.

Het gestructureerde testproces wat we al enige tijd in Supportbook naar tevredenheid uitvoeren kunnen we nu verder professionaliseren door de regressietesten geautomatiseerd te laten verlopen. Dit geeft een consequentere en hogere kwaliteit van het huidige testproces.

Birthe de Kreek - TrouwborstTeammanager Applicatiebeheer - Franciscus Gasthuis & Vlietland

Generieke oplossing

FG&V start met het geautomatiseerd testen van HiX, maar heeft nog veel meer potentieel. Supportbook wordt namelijk al jaren breed binnen het ziekenhuis gebruikt. Op termijn zal ook gekeken worden naar de regressiescripts van andere applicaties. En dat kan eenvoudig, want de oplossing is volledig generiek en dus niet gebonden aan een specifieke applicatie.

Advies

Naast de “technische” oplossing om repeterende werkzaamheden te automatiseren, kan Supportbook ook op inhoud adviseren. In maart dit jaar is de HiX Testautomation klankbordgroep opgericht. De klankbordgroep heeft diepgaande expertise over de werking en het gebruik van het ChipSoft ZIS/ EPD. Zij helpen team Supportbook en onze klanten om tot dé beste oplossing te komen. En dat is hoe Supportbook graag te werk gaat, samen ontwikkelen met klanten met de gebruikerservaring als uitgangspunt.

Meer weten?

Volg ons op LinkedIn en blijf op de hoogte. Voor vragen, meer informatie of een demo op locatie, kunt u ook altijd contact opnemen via 085-4848170 of info@supportbook.nl