Skip to main content

Ook Isala kiest voor Horizontaal Toezicht Management Systeem!

februari 11, 2019november 2nd, 2021

In navolging van het Slingeland Ziekenhuis, Streekziekenhuis Koningin Beatrix en Franciscus Gasthuis & Vlietland, kiest nu ook Isala voor de innovatieve HT-tool van Zapphire: het Horizontaal Toezicht Management Systeem (htmszorg.nl). Met het HTMS heeft Isala een krachtige applicatie in huis, die de implementatie van Horizontaal Toezicht effectueert en de beheersing van HT verankert tot in de haarvaten van de organisatie.

Laagdrempelig en uniform

De gebruiksvriendelijke opzet en pragmatische aanpak van het Horizontaal Toezicht Management Systeem is een belangrijke reden voor Isala geweest om te kiezen voor deze applicatie. Doordat alle HT-producten (o.a. instapmodel en control framework) naadloos zijn geïntegreerd, loodst het HTMS Isala effectief door alle fases van de implementatie.

Echter, aan het belang van goede borging en verslaglegging wordt niet zomaar voorbijgestreefd. Door gebruik te maken van het HT-management systeem, verzekert Isala zich van een eenduidige werkwijze vanuit één centrale applicatie. Met nauwkeurig uit te zetten (verbeter)acties op persoons- en afdelingsniveau, creëert het HTMS niet alleen grip en overzicht, maar ook betrokkenheid (HT-mindset) en verantwoordelijkheid binnen elke geleding van de organisatie.

Borging vs. verantwoording

Binnen Horizontaal Toezicht zijn borging en verantwoording onlosmakelijk met elkaar verbonden. De opzet van een volwaardige controle-organisatie neemt dan ook een belangrijke plaatst in tijdens de implementatiefase (Fase D). Het HTMS faciliteert Isala in deze behoefte, door een complete audit-organisatie in te richten en de werking van de beheersmaatregelen met automatisch gegenereerde controles aan te tonen. Heldere dashboards en rapportages onderbouwen de audittrail, waardoor Isala in staat is om haar beheersdoelstellingen, risico’s, beheersmaatregelen en verantwoording met elkaar in lijn te brengen. Hiermee zet Isala de stap naar een efficiënt verantwoordingsproces (Fase E) en een beheersorganisatie die aantoonbaar in control is!

Een belangrijke reden voor de aanschaf van het Horizontaal Toezicht Management Systeem, is de hoogste standaard van informatiebeveiliging die de applicatie waarborgt. Het HTMS is volledig ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd, waardoor Isala haar gegevens veilig kan verwerken.

Carla VerheyenProjectleider HT - Isala

Over Isala

Als topklinisch ziekenhuis biedt Isala zorgt op het allerhoogste niveau. Met vijf locaties (Zwolle, Meppel, Steenwijk, Kampen en Heerde) voorziet Isala een grote regio van zorg op maat. Binnen Isala zijn 6500 zorgprofessionals werkzaam, die dagelijks het welbevinden van de patiënt vooropstellen en streven naar zorgverbetering. Daarbij voert Isala een progressief beleid als het gaat om innovaties.

Over Zapphire (ISO 27001 / NEN 7510 gecertificeerd)

De afgelopen 5 jaar heeft Zapphire een uitgebreid trackrecord opgebouwd binnen de zorg. Ruim 60 zorgaanbieders (grotendeels ziekenhuizen) maken al gebruik van de applicaties van Zapphire. Het Horizontaal Toezicht Management Systeem is het nieuwste product in het portfolio van Zapphire en benut volledig het succes en de kracht van Supportbook binnen de zorgmarkt. Supportbook heeft een bewezen staat van dienst (actief binnen 45 ziekenhuizen, bijna 4000 gebruikers en ruim 375.000 tests / controles uitgevoerd) en is marktleider op het gebied van testmanagement in de zorg.

Door Supportbook te integreren binnen het HTMS, ontstaat er één tool die de volledige PDCA-cyclus achter HT borgt en organisaties de kans biedt om een hoogwaardige controle-organisatie in te richten. Borging en verantwoording van HT zijn op deze manier volledig ondergebracht in één applicatie. Het HTMS is een SaaS-oplossing en makkelijk te implementeren binnen organisaties.

Isala maakt al jaren naar volle tevredenheid gebruik van Supportbook. Door de ruime ervaring met Supportbook, is de stap naar HTMS versneld gezet. Zonder grote investeringen, optimaliseert de organisatie haar beheersing en bedrijfsvoering voor de toekomst!

Ook kennismaken met het Horizontaal Toezicht Management Systeem?

Neem gerust contact met ons op en wij verzorgen graag een demo op locatie. Bel 085-4848170 of stuur een email naar info@zapphire.nl