Skip to main content

Publicatie in Zorgvisie ICT: “Het systeem mag geen fouten maken”

juni 3, 2015november 8th, 2021

“Het systeem mag geen fouten maken”. Zo luidt de titel van het onlangs gepubliceerde artikel over Supportbook in het vakblad Zorgvisie ICT, mei 2015. In het artikel vertellen Antonius Zorggroep Sneek en Zorgcombinatie Noorderboog Meppel (tegenwoordig: Isala Diaconessenhuis) uitgebreid over hun ervaringen met het platform Supportbook.

Quotes

Hieronder enkele mooie quotes uit de tekst:

“de veiligheidseisen voor ICT-systemen worden steeds strenger en dat heeft weer tot gevolg dat het belang van zorgvuldig testen van de systemen groeit.”

“de arts blijft eindverantwoordelijk, maar het systeem mag geen fouten maken, want dat vergroot de kans dat het misgaat.”

“functionaliteiten worden aan- of uitgezet, de interface verandert op verzoek van de artsen. En telkens weer geldt: alles moet kloppen, alles moet werken, daar mag geen twijfel over bestaan.”

“Testen… Niemand zit erop te wachten, maar het moet wel gebeuren. Zorgverleners, brancheorganisaties, de overheid, Brussel: iedereen vraagt erom. En de zorg wordt er beter van, daar doe je het tenslotte voor.”

“Wij hebben wel eens op het allerlaatste moment de test van ons EPD stopgezet, omdat collega’s van een andere zorginstelling een cruciale fout hadden ontdekt die een quick-fix van de leverancier noodzakelijk maakte.”

“Supportbook levert de testers een ‘spoorlijntje’ waarlangs zij hun test kunnen uitvoeren.”

“Het systeem is intuïtief en eenvoudig in gebruik. Het scheelt veel werk en we besparen ontzettend veel tijd.”

Benieuwd naar de rest van het verhaal? Lees het volledige artikel (in PDF).