Skip to main content

Reinier de Graaf ziekenhuis aangenaam verrast door gemak van Supportbook

november 2, 2017oktober 14th, 2021

Sinds kort worden de HiX-updates in het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft getest met behulp van Supportbook. Functioneel beheerder Kevin van Mil is vanaf het begin erg te spreken over Supportbook. “De implementatie verliep makkelijker dan ik op voorhand had gedacht”, zo vertelt Kevin die ongeveer 3 maanden geleden met een collega de implementatietraining volgde. Inmiddels werkt een deel van de testers al naar tevredenheid met Supportbook.

Efficiënter testen

Kevin kwam in aanraking met Supportbook toen hij op zoek ging naar een manier om de HiX-updates zo goed en efficiënt mogelijk te kunnen testen. “Ik zag hoe andere ziekenhuizen gebruik maakten van Supportbook en daarmee ook de testresultaten van anderen konden zien. Dat sprak me gelijk erg aan. Het helpt ons nu om, onder de tijdsdruk van het testen, op een efficiënte manier prioriteiten te stellen. En als je van tevoren weet waar mogelijke pijnpunten zich bevinden dan kun je je daar extra op focussen bij het testen.”

Meer grip op testproces

“Een ander belangrijk voordeel is het snelle inzicht in wie er wat en wanneer getest heeft. Ik kan nu in een oogopslag zien waar we op schema lopen en waar niet. Doordat we iedere 6 weken testen komt het soms voor dat een van de testers ziek of met vakantie is. Dat gaf in het verleden, toen we nog gebruik maakten van Exel-sheets, wel eens problemen. Met Supportbook kunnen we bij ziekte of vakantie makkelijk zaken van elkaar overnemen”, zo vertelt Kevin enthousiast. Het gebruik van Supportbook levert dus meer grip op het hele testproces op.

Snelle respons

Naast het gebruiksgemak van Supportbook is Kevin ook blij met de ondersteuning die ze krijgen. “Dat begon al bij de implementatie. Die verliep erg goed door de aanwijzingen die we kregen voor de inrichting en de hulp bij het inlezen van de bestaande testscripts. En ook nu de testers met Supportbook werken worden we aangenaam verrast door de snelheid waarmee gereageerd wordt op vragen die we hebben. De respons is snel en er wordt echt met ons mee gedacht.” Voor Ewout Kuijer, productmanager Supportbook is dit natuurlijk fijn om te horen en hij wil daar graag een compliment voor het Reinier de Graaf ziekenhuis aan toevoegen; ”De ICT-afdeling had de testscripts en de verdeling van de testgroepen al goed op orde. Dat werkt heel prettig bij de implementatie van Supportbook.”