(Semi-) Overheid

“Goed werkende informatiesystemen gecombineerd met efficiënte processen zijn essentieel voor uw organisatie en voor uw klanten”.

Klanten verlangen een veilige en goed functionerende informatievoorziening

Uw klant is kritisch en wil snel en efficiënt geholpen worden. Uw Informatiesystemen moeten daarom op hoog niveau presteren. Onjuist of het niet functioneren van uw informatiesystemen hebben direct negatieve gevolgen voor uw organisatie en voor uw klanten. Negatieve publiciteit wilt u het liefst voorkomen.

Toetsen, testen en accepteren van wijzigingen is verplicht

Om de kwaliteit en efficiency van de front-, mid- en backoffice te waarborgen moet u de wijzigingen in uw informatievoorzieningslandschap toetsen, testen en accepteren. Moeten? Jazeker. Het toetsen, testen en accepteren van aanpassingen in de infrastructuur, interfaces, software, systemen en alles wat daaromheen hangt krijgt steeds meer een verplicht karakter.

Borging t.b.v. accountantscontroles, maar denk ook aan de BIO

De nadruk op een beter test- en acceptatieproces wordt gelegd in bijvoorbeeld periodieke accountantscontroles. Maar denk ook aan de richtlijnen en protocollen die deel uitmaken van de BIO – Baseline Informatiebeveiliging Overheid. De nieuwe wetgeving is een vervanger van de BIG. Voorheen was deze wetgeving opgedeeld per onderdeel in de overheid. Nu is dit samengevoegd en ligt er meer focus op risicomanagement. Reden genoeg om hier dus mee aan de slag. Vergeet ook niet de politieke druk van gemeenteraden die een veilige en hoogwaardige (digitale) dienstverlening eisen. En dat allemaal nog los van de eigen ambitie om de kwaliteit van de ICT, het informatiemanagement & functioneel (applicatie)beheer binnen de organisatie te verankeren en te borgen.

“Supportbook biedt ons de mogelijkheid om het test- en acceptatieproces te professionaliseren en releasematig samen te werken met onze externe samenwerkingspartners door gebruik te maken van een eenduidige en gestructureerde werkwijze in één gezamenlijk systeem.”

Freddy Dijkstra / Informatieadviseur Gemeente Leeuwarden

Testen en accepteren is een gezamenlijke verantwoordelijkheid

U staat tegenwoordig dag en nacht (online) klaar voor de klanten in uw organisatie. De kwaliteit van de diensten die u aanbiedt is uw eigen verantwoordelijkheid. Zo ook het toetsen, testen en accepteren van alle wijzigingen in het informatievoorzieningslandschap.
Het liefst doet u dit zo breed/ laag mogelijk in de organisatie. Met betrokkenheid van materiedeskundigen en gebruikers, die exact kunnen beoordelen wat de impact is van de veranderingen op het dagelijkse werkproces. Zo stelt u immers vast of u “maandag” het werk nog kunt doen.

Dit kost tijd, geld, energie en veel onderlinge afstemming. Hoe organiseert u dit zo efficiënt en effectief mogelijk?

De kracht van Supportbook? Professioneel en efficiënt. Ontwikkeld en bewezen in de praktijk

Met behulp van Supportbook creëert u een professioneel en efficiënt test- en acceptatieproces voor al uw informatiesystemen (o.a. Centric en PinkRoccade). Daarnaast deelt u eenvoudig inzichten met andere (semi-)overheidsorganisaties en borgt u belangrijke maatregelen uit het informatiebeveiligingsbeleid.

Meer weten? Neem vandaag nog contact met ons op voor een demo!

Demo aanvragen

Ontdek de mogelijkheden van Supportbook. Vraag nu een GRATIS demo aan!

BEDRIJFSLEVEN

“Uw informatiesystemen moeten snel aangepast kunnen worden, maar u wilt niet de hele dag bezig zijn met testen.”

ZORGINSTELLINGEN

“De kwaliteit van de geleverde zorg wordt bepaald door de kwaliteit van de informatievoorziening in uw zorginstelling.”

SOFTWARE LEVERANCIERS

Het releasen van uw software (een nieuwe versie, update of hotfix) is voor uw klant een belangrijke mijlpaal.”