Skip to main content

Franciscus Gasthuis & Vlietland start 2019 met Horizontaal Toezicht Management Systeem!

januari 7, 2019oktober 14th, 2021

Het nieuwe jaar staat voor Franciscus Gasthuis & Vlietland in het teken van de implementatie van Horizontaal Toezicht. Door juist nu te starten met het Horizontaal Toezicht Management Systeem (HTMS), is de organisatie in staat om gedurende 2019 de implementatie van het control framework (Fase D) volledig af te ronden. De doelstelling om over 2020 middels HT verantwoording af te leggen wordt hiermee gerealiseerd. De innovatieve HT-tool (HTMS) van Zapphire ondersteunt Franciscus Gasthuis & Vlietland bij de borging en aantoonbare werking van het control framework.

Over Franciscus Gasthuis & Vlietland

Franciscus Gasthuis & Vlietland (officiële naam: Stichting Sint Franciscus Vlietland Groep) staat voor top zorg dicht bij huis. Ontstaan uit het Sint Franciscus Gasthuis en Vlietland Ziekenhuis, en actief binnen de regio Rijnmond met ruim 4.600 medewerkers en 250 artsen. Samen is het verbindende kernwoord tussen beide organisaties: samen denken, samenwerken en samen doen om doelen te bereiken en een duurzame toekomst te realiseren.

Excel overbodig

Effectieve beheersing en daadwerkelijk in control zijn, begint met goede verslaglegging van beheersdoelstellingen, risico’s en beheersmaatregelen. Het HTMS maakt onhandelbare en onoverzichtelijke Excel-bestanden overbodig door alle beschrijvende onderdelen uit HT op één centrale plek te borgen. Middels duidelijk gekoppelde taken en acties worden verantwoordelijkheden gedelegeerd, fouten voorkomen en werken betrokken functionarissen overzichtelijk, geregisseerd en aantoonbaar vanuit één tool.

Opzet controle-organisatie

Zonder een goed ingerichte controle-organisatie, is de jaarlijkse verantwoording (fase E) van Horizontaal Toezicht een moeizame en belastende opgave. Met de ingebruikname van het HTMS, verschaft Franciscus Gasthuis & Vlietland zich de mogelijkheid om geautomatiseerd de werking van de beheersmaatregelen aan te tonen. Heldere dashboards en rapportages geven actueel inzicht en borgen de bewijslast. Dit zorgt voor grip, inbedding van HT binnen de organisatie en samenwerking in de gehele keten. Desgewenst kunnen stakeholders meekijken en communiceren in het HTMS, zodat er plaats en tijd onafhankelijk kan worden samengewerkt.

Over Zapphire (ISO 27001 / NEN 7510 gecertificeerd)

De afgelopen 5 jaar heeft Zapphire een uitgebreid trackrecord opgebouwd binnen de zorg. Ruim 60 zorgaanbieders (grotendeels ziekenhuizen) maken al gebruik van de applicaties van Zapphire. Het Horizontaal Toezicht Management Systeem is het nieuwste product in het portfolio van Zapphire en benut volledig het succes en de kracht van Supportbook binnen de zorgmarkt. Supportbook heeft een bewezen staat van dienst (actief binnen 45 ziekenhuizen, bijna 4000 gebruikers en ruim 325.000 tests / controles uitgevoerd) en is marktleider op het gebied van testmanagement in de zorg. Door Supportbook te integreren binnen het HTMS, ontstaat er één tool die de volledige PDCA-cyclus achter HT borgt.

Franciscus Gasthuis & Vlietland maakt al jaren naar volle tevredenheid gebruik van Supportbook. Door de ruime ervaring met Supportbook, is de stap naar HTMS versneld gezet. Zonder grote investeringen, optimaliseert de organisatie haar beheersing en bedrijfsvoering voor de toekomst!

Ook kennismaken met het Horizontaal Toezicht Management Systeem?

Neem gerust contact met ons op en wij verzorgen graag een demo op locatie. Bel 085-4848170 of stuur een email naar info@zapphire.nl