Skip to main content

Sint Maartenskliniek professionaliseert testaanpak met Supportbook

april 3, 2015november 8th, 2021

De Sint Maartenskliniek heeft de knoop doorgehakt: zij gaat met de hulp van Supportbook de testprocessen in de organisatie uniformeren en zo het testen professionaliseren. Zo kan de organisatie afscheid nemen van de vele lijstjes die nu in de organisatie worden bijgehouden: met Supportbook is alle informatie eenvoudig en op uniforme wijze terug te vinden op één plek.

SMK heeft al een volwassen testorganisatie

Tijdens de implementatie-dag van Supportbook merkte Zorgon dat de Sint Maartenskliniek, een ziekenhuis gespecialiseerd in houding en beweging, al over een volwassen testorganisatie beschikt. De aanwezige Functioneel Beheerders gebruiken overzichtelijke en gedetailleerde schema’s van de testorganisatie en hanteren een gedegen testaanpak.

“Focus op het testen zelf en niet op de administratie!”

“We hebben een heel enthousiaste gebruikersgroep die het belang van goed testen inziet”, vertellen Ilona Keuben en Helma de Wit, respectievelijk functioneel beheerder en informatieanalist / releasemanager binnen de kliniek. Directe collega Ralph Buurman legt uit welke meerwaarde Supportbook geeft: “Hiermee professionaliseren we het testen, wat voor ons ook betekent dat de tests reproduceerbaar zijn. Zo willen we kunnen aantonen dat we goed en gestructureerd te werk gaan, óók met het oog op de accountantscontroles.” Tevreden constateert de organisatie dan ook dat met Supportbook de aandacht kan uitgaan naar daar waar het om draait: niet de administratie om het testproces heen, maar het testen zelf.