Software leveranciers

“Jouw succes wordt bepaald door het succes van de klant”

Het releasen van jouw software (een nieuwe versie, update of hotfix) is voor de klant een belangrijke mijlpaal. Het is een startschot voor een aantal belangrijke activiteiten binnen de klantorganisatie, die zijn gericht op de ingebruikname van jouw software. Denk daarbij aan het toetsen van de impact die je in de releasedocumentatie beschreven hebt. Maar natuurlijk ook het testen van de functionaliteit door de beheerders zelf. En wat dacht je van het accepteren door de gebruikers op de werkvloer van jouw klanten?

Jouw klanten moeten een goed testproces organiseren

De ene klant is de andere klant niet. Verschil in volwassenheidsniveau en de wijze waarop zij omgaan met het toetsen, testen en accepteren van jouw software, maken de installatieomstandigheden erg divers. Dit terwijl jouw klanten vanuit wet- en regelgeving en hun eigen informatiebeleid allemaal een goed testproces moeten organiseren. Hiermee kunnen ze de door jou uitgebrachte nieuwe functionaliteiten, wijzigingen en bugfixes gestructureerd toetsen, testen en accepteren. En dan hebben we nog helemaal niet gesproken over jouw eigen belang om de onvolkomenheden in jouw software zo snel mogelijk boven tafel te krijgen.

Geef jouw klant een volwassen test- en acceptatieproces cadeau en profiteer ook

Zou het niet geweldig zijn als je je klanten kunt helpen om het test- en acceptatieproces optimaal vorm te geven? En ze dus ook bij deze soms lastige taak optimaal te ondersteunen? Maak dan kennis met Supportbook. Supportbook is de ultieme servicetool om de kwaliteit van de informatievoorziening binnen de klantorganisatie te verbeteren en te borgen. De voordelen?

  • Je ondersteunt de klant in zijn verantwoordelijkheid om test-, acceptatie en beheerprocessen optimaal in te richten en te voldoen aan de steeds strenger wordende eisen op dit vlak.
  • Je krijgt direct zicht op de kwaliteit van de software binnen de muren van de klantorganisatie en kunt daardoor veel sneller anticiperen en reageren op nieuwe foutsituaties en andere problemen.
  • Je verbetert de verhoudingen met je klanten. Niet langer is er sprake van de spreekwoordelijke schutting. Je werkt in ketenverband nauw samen met de klant.

Benieuwd naar wat Supportbook nog meer voor jou en jouw klanten kan betekenen? Neem contact met ons op voor een gratis demo! Of lees eerst meer over onze functionaliteiten binnen Supportbook en de ondersteuning die we kunnen bieden.

Demo aanvragen

Ontdek de mogelijkheden van Supportbook. Vraag nu een GRATIS demo aan!

BEDRIJFSLEVEN

“Jouw informatiesystemen moeten snel aangepast kunnen worden, maar je wilt niet de hele dag bezig zijn met testen.”

ZORGINSTELLINGEN

“De kwaliteit van de geleverde zorg wordt bepaald door de kwaliteit van de informatievoorziening in jouw zorginstelling.”

(SEMI-) OVERHEID

“Goed werkende informatiesystemen gecombineerd met efficiënte processen zijn essentieel voor jouw klanten.”