Skip to main content

Supportbook biedt samen met EntrD oplossing voor anonimiseren van test- en acceptatieomgevingen

maart 11, 2017oktober 14th, 2021

Supportbook ondersteunt bijna 40 klantorganisaties in de dagelijkse uitvoering van hun test- en acceptatieprocessen. Hoewel niet gewenst, wordt er toch nog regelmatig met productiedata getest. Het organiseren van een test- of acceptatieomgeving, welke is voorzien van een beperkte dataset met geanonimiseerde of gepseudonimiseerde gegevens, blijkt in de praktijk namelijk nog niet zo eenvoudig. Klanten overtreden daarmee feitelijk de privacywetgeving, maar dat is niet langer meer noodzakelijk.

Supportbook start samenwerking met EntrD

Supportbook is een samenwerking gestart met het bedrijf EntrD uit Heerenveen. EntrD biedt met hun product Datafactory een oplossing die persoonsgegevens eenvoudig anonimiseert. De tool werkt database-onafhankelijk en is toe te passen op de hele softwareketen. Na anonimisering zijn persoonsgegevens veilig te gebruiken voor test- en analysedoeleinden, in lijn met de privacywetgeving.

Bas van Dijk, Directeur Zapphire en Producteigenaar van Supportbook is verheugd over de nieuwe samenwerking: “Regelmatig krijgen wij van onze klanten de vraag: ‘Hoe om te gaan met de gegevens in de test- en acceptatieomgeving?’. De wil om te anonimiseren, pseudonimiseren of subsetten is er wel; maar in de praktijk is dat vaak nog een hele uitdaging. Die uitdaging beperkt zich overigens niet tot één systeem. Als je gaat anonimiseren moet je dat eigenlijk in de hele keten van de informatievoorziening doen. Met dat in het achterhoofd hebben we gekozen voor EntrD. Zij bieden een platformonafhankelijke oplossing. Daarbij geloven wij in de kracht van een bedrijf dat zich uitsluitend op een toepassing als deze richt. Samen kunnen we een completere oplossing bieden aan onze klanten.”

Een out-of-the-box oplossing voor ChipSoft HiX gebruikersorganisaties

Supportbook bedient bijna 50% van de Nederlandse Ziekenhuizen. Het overgrote deel van deze klantengroep maakt gebruik van het ZIS/ EPD van de marktleider ChipSoft

Bas van Dijk vertelt verder: “Het ontwikkelen van een out-of-the-box oplossing voor de ChipSoft HiX klantengroep lag voor de hand. De oplossing bevindt zich momenteel inde proeffase bij diverse ziekenhuizen, waaronder het Deventer Ziekenhuis. De oplossing wordt op 14 maart tijdens de vakbeurs Zorg & ICT in Utrecht door onze nieuwe partner gepresenteerd aan het publiek.

Wilt u meer weten over de oplossingen die we kunnen bieden voor het anonimiseren, pseudonimiseren of subsetten voor uw test- en acceptatieomgeving? Neem dan contact met ons op.