Skip to main content

Supportbook bij revalidatiekliniek Reade

augustus 10, 2016november 8th, 2021

Supportbook van Zapphire wordt onder andere gebruikt door ziekenhuizen en zorginstellingen. Het platform ondersteunt organisaties die dezelfde pakketsoftware gebruiken bij het beheren en testen van de informatievoorziening. Ook revalidatieklinieken en –centra hebben baat bij Supportbook. Zo blijkt uit het gesprek dat we recent voerden met Joop Dijkman, applicatiebeheerder bij Reade. Reade is een centrum voor revalidatie en reumatologie.

Over Reade

Reade biedt een breed scala van specialistische revalidatiezorg aan duizenden cliënten in de regio Amsterdam (1,5 miljoen mensen). Dat doet het met ruim 800 medewerkers, waarvan 60 medisch specialisten. In zo’n grote organisatie is een betrouwbaar functionerend primair processysteem van groot belang. Er rust dus een grote verantwoordelijkheid op de schouders van Dijkman en zijn collega’s om het technisch en functioneel beheer van het zorginformatiesysteem goed in te richten.

Van EZIS naar HiX

‘We zitten momenteel middenin de migratie van EZIS naar HiX en dat zorgt voor een hoge werkdruk’, begint Dijkman. Het siert hem dat hij ondanks deze drukte toch even tijd voor ons vrijmaakt! Reade gebruikt EZIS, het door ChipSoft ontwikkelde zorginformatiesysteem/ elektronisch patiëntendossier (ZIS/EPD). Daarin registreren medewerkers alle noodzakelijke gegevens en handelingen die nodig zijn voor de zorg en behandeling van de cliënten van Reade. Van de aanmelding en registratie van nieuwe cliënten, tot de declaratie aan zorgverzekeraars. Tijdens de forse migratie van EZIS naar HiX staan de ICT-afdelingen onder hoge druk. De ‘winkel’ moet natuurlijk probleemloos openblijven. Alles moet goed getest worden voordat HiX live kan.

Efficiency en besparing met Supportbook

Reade gebruikt Supportbook sinds 2014 met name voor de begeleiding en ondersteuning van het testen van hotfixes die door ChipSoft worden aangeboden. Dijkman:

Het mooie van Supportbook is dat we releasenotes direct in Supportbook kunnen inlezen. Doordat Supportbook workflow ondersteuning biedt, worden de beheer- en testtaken direct en automatisch aan beheerders toegewezen. Dat scheelt ons veel werk. Voordat we Supportbook hadden, was een medewerker daar enkele dagen per maand mee bezig. Ook de testrapporten die Supportbook genereert besparen tijd. Bijvoorbeeld bij de voorbereiding van en tijdens accountantscontroles.

Dijkman wil nog een ander voordeel van Supportbook aanstippen: ‘Via Supportbook krijgen we updates van bugmeldingen en gebruikerswensen. Zo verliezen we ingediende meldingen en wensen niet uit het oog.’

Kansen voor revalidatiecentra en andere specialistische zorgcentra

Naarmate meer specialistische zorgcentra en revalidatiecentra gebruik gaan maken van Supportbook zullen de voordelen voor hen en voor Reade nog groter worden. Supportbook fungeert namelijk ook als een enorme digitale kennisbank en als een digitaal samenwerkingsplatform voor alle organisaties die het gebruiken. Naarmate het aantal vergelijkbare gebruikers van dezelfde software in Supportbook toeneemt, zal de kennisbank meer waardevolle kennis en informatie gaan bevatten. Bijvoorbeeld over veel voorkomende bugs, testscripts, testbevindingen, migratie-ervaringen, nieuwe releases en over oplossingen van bepaalde problemen. Alles kan met elkaar gedeeld worden.

Supportbook voor alle pakketsoftware

Supportbook is initieel ontwikkeld voor EZIS van ChipSoft en wordt inmiddels succesvol gebruikt bij 27 organisaties. In september komt de nieuwe versie uit van dit platform met verbeterde en uitgebreidere functionaliteit. Doordat het mogelijk wordt om elke gewenste applicatie toe te voegen, is het dus voor elke organisatie mogelijk om aan te sluiten.

Klinkt dit interessant voor uw organisatie? Maak dan snel een afspraak voor een vrijblijvende demo van Supportbook.