Skip to main content

Supportbook ideale controle-tool voor ISO27001/NEN7510 maatregelen

maart 10, 2020november 1st, 2021

Meer weten over een controle tool voor beveiligingsmaatregelen? Al sinds 2013 timmert Supportbook aan de weg als audittool. Initieel ontwikkeld voor de IT-auditing en ondertussen gebruikt door bijna alle ziekenhuizen (55+) in Nederland. Grote kans dus dat Supportbook al aanwezig is uw organisatie. Een snellere en makkelijkere implementatie van een ISO27001/NEN7510 controletool bestaat er simpelweg niet.

Informatiebeveiliging eenvoudig en snel gecontroleerd

Naast veranderingen in de IT-landschap, test en controleert u in Supportbook met hetzelfde gemak de beheersmaatregelen voor uw informatiebeveiliging. De maatregelenmodule in Supportbook kan standaard uitgerust worden met de beheersmaatregelen-set ISO27001/NEN7510.

De 114 beheersmaatregelen uit de ISO27001 en de 36 (gedeeltelijk) aanvullende beheersmaatregelen uit de NEN7510 zijn al voor u voor-ingevuld. U hoeft enkel nog het verantwoordelijke team voor de uit te voeren controles in te vullen, de controlefrequentie vastleggen en Supportbook doet de rest!

Maandelijkse ISO/NEN controleplannen.. Een fluitje van een cent!

Eénmaal de beheersmaatregelen correct ingericht, doet Supportbook de rest. Volledig geautomatiseerd genereert Supportbook het maandelijkse controleplan en biedt de controls/ beheersmaatregelen uit de ISO27001/NEN7510 ter controle aan bij uw collega’s. Uiteraard ontvangen zij hiervan een notificatie en worden ze uitgenodigd om hun persoonlijke werklijst af te werken.

Uitgebreide rapportage over de voortgang en resultaten

Supportbook beschikt over standaard rapportages en dashboards om u te informeren over de gerealiseerde voortgang in de controleplannen. Ook kunt u medewerkers tussentijds (geautomatiseerd) herinneringen sturen over openstaande controle werkzaamheden.

Kennismaken?

In deze blog kwamen enkele functionaliteiten aan bod van de maatregelen module in Supportbook. Hier kunnen we natuurlijk nog veel meer over vertellen! Wilt u nader kennismaken met de ISO27001/NEN7510 controle-oplossing in Supportbook? Neem gerust contact met ons op. We vertellen u er graag meer over.