Skip to main content

Supportbook helpt ons gestructureerd en overzichtelijk te testen

juni 9, 2017oktober 14th, 2021

Het Franciscus Gasthuis & Vlietland is ontstaan uit een fusie van het Sint Franciscus Gasthuis Rotterdam en het Vlietland Schiedam. Beide ziekenhuizen hebben een hele rijke historie die al begon in de 19e eeuw. Sinds oktober 2016 zijn beide ziekenhuizen overgegaan naar één systeem en wordt er gewerkt met het HiX elektronisch patiëntendossier van ChipSoft. De updates en aanpassingen hiervan worden gestructureerd en overzichtelijk getest met behulp van Supportbook van Zapphire.

Gestructureerd en testafhankelijk testen

Birthe de Kreek, senior functioneel applicatiebeheerder, vertelt dat het testen van updates in het verleden bij werd gehouden met behulp van Excel sheets. “Dit was minder gestructureerd en gaf geen totaalbeeld van het testeindresultaat.

“Sinds het begin van dit jaar maken we voor het testen gebruik van Supportbook. We testen niet alleen de aanpassingen die we ontvangen maar ook of de ‘normale’ processen, na deze aanpassingen nog steeds goed verlopen. Een intensieve klus waarbij wel vijftig testers betrokken kunnen zijn. Het is daarom fijn dat we met Supportbook in één overzicht kunnen zien wie er wat al getest heeft, wat het testresultaat is en dat we ook testafhankelijk kunnen testen”, aldus Birthe.”

Gemak en besparing van tijd

“Met Supportbook kunnen we niet alleen gestructureerd testen, we hebben ook veel meer overzicht in het hele testproces. Het is bijvoorbeeld ontzettend handig dat Supportbook een melding kan geven in welke hotfix, bepaalde modi- of sif-nummers uitgegeven worden. Hierdoor hoeven we dat zelf niet meer in de gaten te houden, wat ons gemak en besparing van tijd oplevert. De testresultaten worden weergegeven in een goede rapportage wat zorgt voor eenvoudig inzicht en een goede vastlegging”, zo vervolgt Birthe enthousiast.

Meer implementaties testen met Supportbook

Sinds de ingebruikname van Supportbook is, volgens Birthe, de samenwerking met Zahpphire goed en vinden de testers Supportbook gebruiksvriendelijk om mee te werken. “Gaandeweg komen we nog verbeterpuntjes tegen die we doorgeven aan Zapphire en waar vervolgens door hen aan gewerkt wordt.

“We zijn zo enthousiast over Supportbook dat we het straks voor het testen van meer implementaties dan HiX gaan gebruiken.”