Skip to main content

Supportbook v2.1: ‘Ziekenhuizen gaan nog slimmer testen’

augustus 14, 2015november 8th, 2021

Ondersteuning voor HiX Content-updates (CUHF’s)

Recent heeft het Bravis Ziekenhuis Supportbook officieel in gebruik genomen. Het ziekenhuis maakt gebruik van de ‘content-updates’ binnen HiX. Eén van de wensen was om het test(management)proces rondom de content-updates met behulp van Supportbook te ondersteunen.

De content-updates (modi) betreffen ‘wijzigingen’ in de configuratie en inrichting van het ZIS/ EPD die net als de reguliere software-updates op een vergelijkbare manier gemanaged, gecoördineerd, getoetst en getest moeten worden. Supportbook is voor deze nieuwe wijzigingenstroom op diverse plaatsten aangepast en uitgebreid. De komende periode zal in overleg met het Bravis Ziekenhuis de functionaliteit nog verder uitontwikkeld worden. Doel is om de beheerders optimaal te ondersteunen in de uitvoering van hun beheertaken die voortvloeien uit deze wijzigingenstroom.

Slimme test-configuratie

In het test- en acceptatieproces zijn vaak verschillende afdelingen en teams betrokken, worden er regelmatig verschillende testsoorten ingezet (denk bijvoorbeeld aan een vrijgave-test) en moet er zo nu en dan gehertest worden. De Functioneel Beheerders van de Sint Maartenskliniek uit Nijmegen hadden goede ideeën om Supportbook nog beter te laten aansluiten op de alledaagse testpraktijk.

Door het maken van slimme ‘keuzes’ en ‘selecties’ kunnen er in Supportbook nu razendsnel de juiste testsets/ test-runs gedefinieerd worden voor elke denkbare testsituatie. Ook is het nu mogelijk om ‘configuraties’ van eerdere testsets/ test-runs te hergebruiken, en is het kinderlijk eenvoudig geworden om door te boorduren op de testresultaten uit eerdere testsituaties.

Team Supportbook dankt de beheerders van de Sint Maartenskliniek voor hun inbreng en bijdrage in het (door)testen van deze nieuw ontwikkelde functionaliteit! Ook een bedankje achterlaten? Deel deze update.