Skip to main content

Migratietest

Als organisatie ontkom je er bijna niet aan: je systeem is verouderd of past niet meer bij jouw wensen waardoor al je data overgezet moet worden naar een nieuw systeem. Een grote opgave die met veel precisie moet worden uitgevoerd. Testtool Supportbook ondersteunt jouw organisatie bij het veilig overzetten van al je data tijdens IT migratie.

Wat is datamigratie?

Datamigratie (of IT migratie) is het proces waarbij data van de ene plek (of het ene systeem) wordt verplaatst naar het andere. Ook is het mogelijk om data over te zetten van applicatie naar applicatie. Het is een ingewikkeld en belangrijk proces. Je wil namelijk niet als organisatie belangrijke data kwijtraken of onbeveiligd achterlaten. Om datamigratie op een juiste manier te laten verlopen maken we gebruik van een migratietest. Om datamigratie op een juiste manier te laten verlopen is het belangrijk om software te testen middels een migratietest.

 

Soorten IT migratie

Waar er verschillende soorten organisaties, data en systemen zijn, zijn er ook verschillende soorten datamigratie. We vertellen je meer over de meest voorkomende soorten waar een migratietest op wordt ingezet:

 • Storage migratie (opslag migratie): hierbij wordt de datamigratie gefocust op het upgraden van de opslagruimte. Gegevens worden dus verplaatst naar een grotere schijf.
 • Databasemigratie: de database wordt volledig overgezet naar een nieuw systeem.
 • Cloudmigratie: data wordt hiermee overgezet naar een cloud. Dit kan zowel van niet-cloud naar cloud als van cloud naar cloud zijn.
 • Applicatiemigratie: deze vorm van it migratie betekent dat er wordt gekozen om te migreren naar een compleet nieuwe applicatie.
systeemintegratietest

Wat is een migratietest?

Het is belangrijk dat je data niet zomaar op straat komt te liggen. Als organisatie doe je er alles aan om de overgang van het ene systeem naar het andere soepel te laten verlopen. Een migratietest van Supportbook zorgt ervoor dat alle data op de juiste manier op de juiste plek terecht komen.

Tijdens een migratietest wordt getest of data op een veilige manier overgedragen kan worden. Wanneer de datamigratie daarna daadwerkelijk begint, kom je als organisatie niet voor onverwachte verrassingen te staan. Met een migratietest ben je zeker van een goed functionerende overgang van al je data.

Voordelen van migratietesten

Datamigratie is dus niet zonder gevaar. Maar met een migratietest weet je zeker dat je data niet in verkeerde handen komt. De voordelen van een migratietest zijn:

 • Je weet van te voren wat je tijdens de datamigratie kunt verwachten. Zo voorkom je grote problemen.
 • Je bent van te voren voorbereid op de migratie waardoor geen belangrijke tijd verloren gaat.
 • Je data is veilig en beschermd en komt dus niet zomaar op straat te liggen.

 

Een migratietest met Supportbook

Datamigratie is een proces wat met voorzichtigheid aangepakt moet worden. Een migratietest van Supportbook brengt vooraf de gevaren in kaart zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Neem vandaag nog contact met ons op of plan direct een demo via onderstaand formulier.

Direct een
demo aanvragen

Afhankelijk van de behoefte kan een demo op afstand (middels schermdelen) of bij jou op locatie worden verzorgd. We nemen binnen 24 uur contact met je op om dit verder af te stemmen.

 • Introductie Supportbook
 • Professionaliseren van processen
 • Live demo

  We werken samen met ziekenhuizen, (semi-) overheid en meer

  Zaans Medisch Centrum logo refference

  maart 5, 2024

  AZ Klina logo refference

  maart 5, 2024

  ZRTI logo refference

  maart 5, 2024

  Fivoor logo refference

  maart 5, 2024

  Gelrelogo refference

  juni 6, 2023

  Nederlands Veteranen instituut logo refference

  juni 6, 2023

  SEIN logo refference

  mei 10, 2023

  Oggziekenhuis Rotterdam

  april 12, 2023

  Gemeente Rotterdam Customer case

  september 12, 2022

  Curaçao Medical Center logo refference

  september 12, 2022