Regressietest voorbeeld
We nemen het voorbeeld van een zorginstelling. Hier worden dagelijks patiënt gegevens verzameld. Deze gegevens moeten worden ingevoerd, er moet een koppeling komen en vervolgens zullen afdelingen in verschillende situaties gebruik willen maken van de gegevens. De eerste testen (nog geen regressietest) vinden plaats als een project, hieraan doen alle afdelingen mee. Als de tests geslaagd zijn gaan de wijzigingen live.
Bij een volgende versie van de software worden een aantal kinderziekten opgelost. Een knop wordt verplaatst, een overzicht wordt uitgebreid en andere afdelingen worden aangesloten.
Dit wordt getest, maar je wilt ook weten of andere afdelingen de juiste gegevens nog kunnen inzien. Bovendien wil je de werking van het gehele proces controleren, omdat er veel van afhangt. In zo’n situatie wil je alle testen uit het eerste project kunnen herhalen: een regressietest.
Je hebt dan een administratie nodig waarin je kunt bijhouden welke testgevallen uitgevoerd moeten worden, in welke volgorde dat moet gebeuren, wie wat test en wat de testvoortgang is.
Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?
Een regressie test is dus erg belangrijk om onvoorziene problemen te voorkomen. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem vandaag nog contact met ons op of plan direct een demo via onderstaand formulier.