Skip to main content

UMC Utrecht aan de slag met Supportbook

juni 2, 2021november 1st, 2021

Met ruim 12.000 medewerkers is het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht), waar het Wilhelmina Kinderziekenhuis onderdeel van is, een van de grootste publieke zorginstellingen van Nederland en de grootste werkgever in de regio. De informatievoorziening is groot en complex en de noodzaak voor professioneel informatiemanagement is letterlijk van levensbelang. Het UMC Utrecht heeft dit op een uitstekend niveau ingericht en onder controle. Om de steeds maar groeiende stroom van wijzigingen in het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) op een efficiënte en effectieve manier te managen, groeide de behoefte aan een ondersteunde tool. De keuze voor Supportbook was daarmee gemaakt.

Inzicht, overzicht en structuur

Honderden, soms wel duizenden wijzigingen, die bijna wekelijks worden doorgevoerd. Wijzigingen verspreid door de gehele informatievoorziening, met veranderingen die invloed hebben op verschillende afdelingen. Testen is enorm belangrijk, niet alleen om te controleren of het werkt, maar ook om kennis te nemen van hetgeen veranderd is in het EPD. Een tijdrovende en bewerkelijke klus dus, om ervoor te zorgen dat testers alleen datgene te zien krijgen wat voor hen relevant is.

Supportbook is er in gespecialiseerd om dit proces optimaal te ondersteunen. Het inlezen van de bestanden waar de wijzigingen in staan beschreven gaat met 1 druk op de knop. Vervolgens verspreid Supportbook op basis van de ingerichte testorganisatie, volledig automatisch alle wijzigingen in de organisatie.

Met het inzetten van Supportbook voor het analyseren en testen van wijzigingen in het EPD (HiX van Chipsoft) willen we een verdere professionaliseringsslag maken.

Henk van der KadenRelease coördinator - UMC-Utrecht

Inzicht in testresultaten van 55 ziekenhuizen in Nederland, België en Curaçao

Naast de ondersteuning van het testproces, geeft Supportbook toegang tot een enorme bron van inzichten, best practices en testresultaten. Deze input, afkomstig van 55 aangesloten ziekenhuizen in Nederland, België en Curaçao, is van grote waarde en zorgt voor tijdige signalering van potentiële risico’s voor het EPD. Ziekenhuizen bepalen zelf welke informatie ze onderling delen.

Kennismaken met Supportbook?

Dat kan heel gemakkelijk, uiteraard op afstand. We laten je graag zien hoe dit er in de praktijk uitziet en beantwoorden al je vragen! Bel of mail ons, dan plannen we een live-demo en lichten we onze unieke werkwijze toe!

info@supportbook.nl

085 – 48 48 170