Naar boven

Gemeenten

“Goed werkende informatiesystemen gecombineerd met efficiënte processen zijn essentieel voor uw gemeente en voor uw burgers”.

Burgers verlangen een veilige en goed functionerende informatievoorziening

Uw klant (de burger) is kritisch en wil snel en efficiënt geholpen worden. Uw Informatiesystemen moeten daarom op hoog niveau presteren. Onjuist of het niet functioneren van uw informatiesystemen hebben direct negatieve gevolgen voor uw organisatie en voor uw burgers. Negatieve publiciteit of vermelding in dossiers zoals het Digitale Doolhof (waar landelijk aandacht aan wordt geschonken) wilt u het liefst voorkomen.

Toetsen, testen en accepteren van wijzigingen is verplicht

Om de kwaliteit en efficiency van de front-, mid- en backoffice te waarborgen moet u de wijzigingen in uw informatievoorzieningslandschap toetsen, testen en te accepteren. Moeten? Jazeker. Het toetsen, testen en accepteren van aanpassingen in de infrastructuur, interfaces, software, systemen en alles wat daaromheen hangt krijgt steeds meer een verplicht karakter.

Borging t.b.v. accountantscontroles, maar denk ook aan de BIG

De nadruk op een beter test- en acceptatieproces wordt gelegd in bijvoorbeeld periodieke accountantscontroles. Maar denk ook aan de richtlijnen en protocollen die deel uitmaken van de BIG - Baseline Informatiebeveiliging Nederlandse Gemeenten. Vergeet ook niet de politieke druk van gemeenteraden die een veilige en hoogwaardige (digitale) dienstverlening eisen. En dat allemaal nog los van de eigen ambitie om de kwaliteit van de ICT, het informatiemanagement & functioneel (applicatie)beheer binnen de organisatie te verankeren en te borgen.

“Supportbook is een mooie intuïtieve en innovatieve webapplicatie die ons functioneel beheer, en dan met name het test- en acceptatieproces, prima kan ondersteunen. Supportbook zorgt voor een reductie van de administratie in het testproces en biedt handige workflow-functionaliteit om de gebruikersorganisatie bij het testproces actief te betrekken. Het informatiedelen met andere gebruikersorganisaties brengt veel meerwaarde met zich mee. Wij zijn enthousiast!”

– Egbert Scherpenzeel en Hans Tilstra
Functioneel Beheer Gemeente Apeldoorn.

Testen en accepteren is een gezamenlijke verantwoordelijkheid

U staat tegenwoordig dag en nacht (online) klaar voor de burgers in uw gemeente. De kwaliteit van de diensten die u aanbiedt is uw eigen verantwoordelijkheid. Zo ook het toetsen, testen en accepteren van alle wijzigingen in het informatievoorzieningslandschap.

Het liefst doet u dit zo breed/ laag mogelijk in de organisatie. Met betrokkenheid van materiedeskundigen en gebruikers, die exact kunnen beoordelen wat de impact is van de veranderingen op het dagelijkse werkproces. Zo stelt u immers vast of u “maandag” het werk nog kunt doen.

Dit kost tijd, geld, energie en veel onderlinge afstemming. Hoe organiseert u dit zo efficiënt en effectief mogelijk?

De kracht van Supportbook? Professioneel en efficiënt. Ontwikkeld en bewezen in de praktijk

Met behulp van Supportbook creëert u een professioneel en efficiënt test- en acceptatieproces voor al uw informatiesystemen (o.a. Centric en PinkRoccade). Daarnaast deelt u eenvoudig inzichten met andere gemeenten en borgt u belangrijke maatregelen uit het informatiebeveiligingsbeleid.

Meer weten? Neem vandaag nog contact met ons op voor een demo(account)!