Skip to main content

Veranderende wet- en regelgeving

Meegaan met ontwikkelingen betekent ook meegaan met verandering. In de wereld van ICT komt dit maar al te vaak naar voren. Waar de een bij een kleine wijziging grote gevolgen ervaart op zijn dagelijkse processen, voelt het voor de ander alsof de wijziging op de achtergrond is doorgevoerd. In deze continu veranderende ICT markt blijft het up to date houden van je software van groot belang. Het testen van software om zo onvoorziene problemen te voorkomen is daarom een belangrijke taak. Één ding waar daarentegen iedere branche of organisatie mee geconfronteerd wordt, is de constant veranderende wet- en regelgeving.

Van onvoorzien tot voorbereid

Als organisatie ben je verantwoordelijk voor je dienst of product. Je probeert je product of dienst altijd op de best mogelijke manier te leveren. Ook als je afhankelijk bent van software die jou ondersteunt om je dagelijkse taken te voltooien. Een verstoring door onverwachte software updates of onvoorziene ontwikkelingen kan dus erg vervelend zijn. Om die reden is het van belang om je software tijdig te testen om zo mee te bewegen met de nieuwste ontwikkelingen.

 

Snelle opvolging van wijzigingen

Informatiesystemen hebben tijdige ontwikkeling nodig om zo bij te blijven. Om die reden brengen softwareleveranciers veel vaker en sneller nieuwe ontwikkelingen en testen uit. Deze wijzigingen moeten zich wel altijd houden aan de juiste wet- en regelgeving.

 

wet en regelgeving

Wijzigingen die kloppen bij de juiste wetten

De softwareleverancier brengt nieuwe wijzigingen aan in het systeem, maar jij als organisatie moet je ook houden aan bepaalde regelgeving. In het geval van een zorginstelling kan er bijvoorbeeld iets veranderen aan het zorgstelsel. Dit moet dan teruggebracht worden tot de gebruikte software om te checken of dit past binnen de nieuwe wetten en regels. Alle wijzigingen, los van die je als softwareleverancier bedenkt, moeten conform de wet- en regelgeving doorgevoerd worden op het systeem.

 

Check, controle en bewijslast

Je organisatie valt of staat met software wijzigingen. Je wil namelijk niet verouderen of achterblijven op nieuwe regels. Als organisatie wordt je dus altijd geconfronteerd met nieuwe wijzigingen en updates. Ook dien je aan te kunnen tonen dat de wijzigingen op de juiste manier zijn doorgevoerd en geen invloed hebben op andere processen. De juiste implementatie en documentatie is dus erg belangrijk, voor iedere organisatie.

 

Testen met Supportbook

Bij het testen van software houdt Supportbook altijd rekening met de juiste en meest up to date wet- en regelgeving en de wensen van de gebruiker. Als organisatie weet je op deze manier zeker dat je software optimaal werkt en dat je over de juiste documentatie beschikt. Benieuwd wat Supportbook voor jou kan betekenen? Neem vandaag nog contact met ons op of plan direct een demo via onderstaand formulier.

Direct een
demo aanvragen

Afhankelijk van de behoefte kan een demo op afstand (middels schermdelen) of bij jou op locatie worden verzorgd. We nemen binnen 24 uur contact met je op om dit verder af te stemmen.

 • Introductie Supportbook
 • Professionaliseren van processen
 • Live demo

  We werken samen met ziekenhuizen, (semi-) overheid en meer

  Zaans Medisch Centrum logo refference

  maart 5, 2024

  AZ Klina logo refference

  maart 5, 2024

  ZRTI logo refference

  maart 5, 2024

  Fivoor logo refference

  maart 5, 2024

  Gelrelogo refference

  juni 6, 2023

  Nederlands Veteranen instituut logo refference

  juni 6, 2023

  SEIN logo refference

  mei 10, 2023

  Oggziekenhuis Rotterdam

  april 12, 2023

  Gemeente Rotterdam Customer case

  september 12, 2022

  Curaçao Medical Center logo refference

  september 12, 2022