Skip to main content

Waterlandziekenhuis beheert HiX, Supportbook helpt

januari 16, 2016november 2nd, 2021

Toen het Waterlandziekenhuis in 2014 koos voor ChipSoft HiX, stonden de functioneel beheerders van het ziekenhuis voor een uitdaging: het in goede banen leiden van hotfixes richting de productieomgeving. Een belangrijk onderdeel hiervan bestaat uit het testen en accepteren van de verbeteringen en vernieuwingen in deze hotfixes. Hier zijn gemiddeld zo’n veertig testpersonen bij betrokken. Oorspronkelijk vond dit proces eens per twee weken plaats, waarbij per keer één hotfix live ging. Tegenwoordig gaan er elke vier weken twee hotfixes richting de productie-omgeving van het ziekenhuis.

Professionalisering

Het huidige proces van testen en implementeren werkt, maar zorgt wel voor veel (administratieve)druk: beoordelen en distribueren van de hotfix-documentatie, de uitgeleverde oplossingen koppelen aan intern openstaande meldingen in het call-managementsysteem en de interne communicatie over en in het testproces. Bovendien, zo merkt het Waterlandziekenhuis, worden de landelijke eisen voor het test- en wijzigingenproces steeds strenger, wat extra werk met zich meebrengt.
Oftewel: het testproces draait prima, maar kost wel relatief veel tijd en energie voor de beheerafdeling. Verdere professionalisering van het test- en acceptatieproces, met daarbij nadrukkelijke aandacht voor efficiency, biedt dus serieuze kansen en mogelijkheden voor het ziekenhuis.

Minder risico

Om het testproces sneller en professioneler uit te voeren, gebruikt het Waterlandziekenhuis sinds 2016 Supportbook. Deze slimme beheertooling voor functioneel beheerders ondersteunt de volledige test- en acceptatiecyclus, maakt het mogelijk om resultaten te vergelijken met andere instellingen en legt direct alle werkzaamheden en resultaten op transparante wijze vast. Door het gebruik van Supportbook beschikt het ziekenhuis over een beter lopend updateproces en loopt het minder risico op fouten in het zorgproces.

Supportbook een logische en veilige keuze

Timo Kerssens, Hoofd ICT bij het Waterlandziekenhuis, vertelt dat Supportbook een logische en veilige keuze is voor het ziekenhuis.

Het platform wordt al gebruikt door 25 ziekenhuizen die ChipSoft hanteren. Zo’n 450 functioneel beheerders, superusers en testers die met hetzelfde ZIS/EPD werken gebruiken de praktische functies van Supportbook voor hun dagelijkse activiteiten. Al deze ziekenhuizen en gebruikers hebben zo de meerwaarde van het platform al herhaaldelijk aangetoond. Het onderling delen van kennis, ervaring en inzichten, zonder hiervoor extra inspanning te moeten leveren, biedt bovendien absolute meerwaarde.

Timo KerssensHoofd ICT - Waterlandziekenhuis