Skip to main content

Westfriesgasthuis Hoorn: “We nemen afscheid van de papieren- en Excel-administratie voor ons test- en acceptatieproces”

november 30, 2015november 8th, 2021

Begin november ging het Westfriesgasthuis in Hoorn aan de slag met het platform Supportbook. Het ziekenhuis loopt standaard voorop met de uitrol van nieuwe hotfixes op ChipSoft HiX. Supportbook helpt hierbij door het testproces te ondersteunen en te professionaliseren. Hierdoor kan het Westfriesgasthuis afscheid nemen van de administratie op papier en in Excel, dat tot voor kort nodig was voor het testen en accepteren van nieuwe releases en hotfixes in de organisatie.

Professionaliteit organisatie

De uitrol van Supportbook werd verzorgd door implementatiepartner Zorgon, vertegenwoordigd door Arvid Slump. Voorafgaand aan de implementatie hadden de betrokkenen bij het Westfriesgasthuis een lijst met vragen opgesteld. Hierdoor verliep de implementatiesessie snel en uiterst efficiënt en effectief.

Arvid was zeer onder de indruk van de manier van werken en de mate van professionaliteit van de organisatie. Vooral bij het testen van nieuwe hotfixes was dit zichtbaar. “Er zijn zeer duidelijke afspraken gemaakt tussen alle betrokkenen. Hierdoor is het vooraf duidelijk wat er moet gebeuren en wanneer alles getest moet zijn, zonder het daarbij onnodig ingewikkeld te maken.”

Positief verrast

De aanwezige applicatie-adviseurs waren positief verrast door de mogelijkheden die Supportbook kan bieden voor hun dagelijkse beheer, vertelt Luc Grooteman. “We zijn onder de indruk van de applicatie en wat we er mee kunnen. Met Supportbook kunnen we binnenkort afscheid nemen van de administratie op papier en in Excel die er nu nog altijd is. Ook zijn we nu klaar voor de content-updates die eraan komen.”

Het Westfriesgasthuis heeft 26 medisch specialismen, bijna 2000 medewerkers en 148 medisch specialisten. Lees hier meer over het Westfriesgasthuis.