Skip to main content

Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) en GasthuisZusters Antwerpen (GZA) testen met Supportbook

januari 16, 2023

Wij verwelkomen Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) en GasthuisZusters Antwerpen (GZA) op ons platform. Met twaalf ziekenhuizen, elf woonzorgcentra en twee medische centra vormen ze de grootste ziekenhuisgroep in België. Goed voor wel 3.000 erkende bedden, 10.000 medewerkers en bijna 1.000 artsen. Dagelijks biedt het netwerk zorg aan 6.300 patiënten.

Een grote en complexe informatievoorziening dus. Supportbook wordt gebruikt om alle wijzigingen in en rondom het EPD op efficiënte en gecontroleerde wijze te managen.

 

Volledig geïntegreerd elektronisch patiëntendossier (EPD)

 

De Antwerpse ziekenhuisgroepen implementeren een volledig geïntegreerd elektronisch patiëntendossier (EPD). Het gebruik hiervan versterkt hun samenwerking. Tientallen verschillende softwaretoepassingen worden hiermee vervangen door één softwarepakket: ‘HiX’ van ChipSoft. De schaalgrootte van deze implementatie is ongezien op de internationale zorgmarkt.

We hopen met het inschakelen van Supportbook voor ons groot team aan testers voor meer efficiëntie en overzicht te zorgen.

Marleen GeybelsChange en Releasemanager

Inzicht in testresultaten van meer dan 55 ziekenhuizen in Nederland, België en Curaçao

 

Naast de ondersteuning van het testproces, geeft Supportbook toegang tot een enorme bron van inzichten, best practices en testresultaten. Deze input, afkomstig van meer dan 55 aangesloten ziekenhuizen in Nederland, België en Curaçao, is van grote waarde en zorgt voor tijdige signalering van potentiële risico’s voor het EPD.

 

Ziekenhuis aan de Stroom (ZAS)

 

 

Op 1 januari 2024 willen ZNA en GZA trouwen en één ziekenhuis vormen. De verschillende raden van bestuur hebben de intentie om te fuseren goedgekeurd. Door samen te gaan willen beide ziekenhuizen de inwoners vlak bij huis nog betere basiszorg en hooggespecialiseerde zorg bieden, en meer kunnen investeren in zorg en infrastructuur. Beide ziekenhuizen werken al zes jaar samen: eerst als groepering, later als netwerk.

 

Het nieuwe ziekenhuis zal Ziekenhuis aan de Stroom (ZAS) heten.

 

Lees meer op www.zas.be

 

 

Supportbook in België

 

Ziekenhuis Oost-Limburg en AZ Delta maken al jaren gebruik van Supportbook. We zijn er trots op dat ook ZNA en GZA bij ons aansluiten.

Tijdens onze aanwezigheid op het 25e colloquium ICT & gezondheidszorg in Affligem, merkten we veel interesse en enthousiasme voor ons platform. Wij kijken er naar uit om nog meer organisaties in België te helpen met het professionaliseren van de testprocessen.

Neem contact met ons op voor een demo op locatie! info@supportbook.nl