Skip to main content

Zorg op Zuid test efficiënt met Supportbook

mei 1, 2017oktober 14th, 2021

Vier samenwerkende ziekenhuizen uit de Coöperatie Zorg op Zuid werken intensief samen om de beste zorg te leveren aan patiënten in de regio Rotterdam-Rijnmond. Per 6 oktober 2017 stappen zij over op één gezamenlijk elektronisch patiëntendossier (EPD) te weten HiX van ChipSoft en kiezen ze voor Supportbook om het EPD efficiënt te testen.

4 zelfstandige ziekenhuizen – 1 EPD-systeem

De Coöperatie Zorg op Zuid is opgericht in 2013 en bestaat uit; Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, het Ikazia Ziekenhuis, het Maasstad Ziekenhuis en het Spijkenisse Medisch Centrum. Om gemakkelijker en sneller te kunnen samenwerken en efficiënter patiëntinformatie te kunnen delen kiezen de ziekenhuizen nu voor één gezamenlijk elektronisch patiëntendossier (EPD). En dat is uniek, nog niet eerder kozen vier zelfstandige ziekenhuizen ervoor om met één EPD-systeem te gaan werken.

Efficiënt testen met Supportbook

Om de implementatie goed te laten verlopen is een centraal programma opgestart onder de naam Zizo: Zorginformatiesysteem op de Zuidoever. Na implementatie zal het nieuwe systeem worden beheerd door een nieuw in te richten beheerorganisatie. Om kwaliteit en veiligheid te waarborgen en de ca. 6000 gebruikers te ondersteunen moet het EPD uiteraard goed getest worden. Zowel voor het testen in de projectfase en na implementatie vanuit beheer, wordt Supportbook breed ingezet. Ingrid van Soest, programma manager Zizo, vertelt:

“Het testen van het EPD stelt hoge eisen aan de afstemming en communicatie tussen ziekenhuizen onderling en met de beheerorganisatie. Supportbook ondersteunt ons hierin op efficiënte wijze.”

Samen slimmer werken

Via Supportbook worden inzichten, best-practices en testresultaten tussen instellingen onderling gedeeld waarmee de efficiëntie wordt verhoogd en risico’s gereduceerd worden. Met de komst van Zorg op Zuid, telt Supportbook bijna 40 aangesloten ziekenhuizen. Daarmee wordt de kracht van het delen alsmaar waardevoller; Samen Slimmer Werken!