Zorginstellingen

“De kwaliteit van de geleverde zorg wordt bepaald door de kwaliteit van de informatievoorziening in jouw zorginstelling.”

ICT is een kritische succesfactor voor de zorg

Zorg en ICT zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als een belangrijk informatiesysteem, zoals het ZIS/ EPD/ ECD, een dag uit de lucht is, heeft dat direct catastrofale gevolgen voor jouw organisatie. Een publicatie in een landelijk dagblad of aandacht op tv zorgt bijvoorbeeld voor de nodige imago schade, nog los van de financiële consequenties. Natuurlijk zijn dit de extremen, maar je voorkomt dit soort situaties liever.

Wijzigingen brengen (patientveiligheids-)risico’s met zich mee

Continu wijzigende wet- en regelgeving en de altijd aanwezige drang om zorgprocessen efficiënter te maken, zorgen daarnaast met grote regelmaat voor nieuwe updates, hotfixes en releases van jouw pakketleverancier(s). Natuurlijk neemt de softwareleverancier zijn testverantwoordelijkheid, maar een foutje is zo gemaakt. De periodiek uitgeleverde ‘bugfixes’ zijn hiervan het levende bewijs. Een patiëntveiligheidsrisico ligt dus ook zomaar op de loer.

“Het systeem is mooi, snel en erg overzichtelijk. Het is een uitstekend hulpmiddel om het testproces in de organisatie te professionaliseren en transparant te maken. Verder draagt de applicatie bij aan het versterken van de onderlinge samenwerking met collega-instellingen. Dit maakt Supportbook een welkome aanvulling.”

Dimitri Wurth / Functioneel (Applicatie) Beheerder

Toetsen, testen en accepteren is verplicht

Om de kwaliteit van de geleverde zorg door jouw zorginstelling te waarborgen moet je de wijzigingen in jouw informatievoorzieningslandschap toetsen, testen en accepteren. Moeten? Jazeker. Het toetsen, testen en accepteren van aanpassingen in de infrastructuur, interfaces, software, systemen en alles wat daaromheen hangt, krijgt steeds meer een verplicht karakter.

Borging t.b.v. accountantscontroles, de NEN7510 en accreditaties

De nadruk op een beter test- en acceptatieproces wordt gelegd in bijvoorbeeld periodieke accountantscontroles. Maar denk ook aan de richtlijnen en protocollen die deel uitmaken van de NEN7510 die op zijn beurt weer worden getoetst in de accreditatie (bijvoorbeeld de NIAZ). En dat allemaal nog los van de eigen ambitie van de instellingen zelf om kwalitatief hoogwaardige zorg te leveren en de daarvoor noodzakelijke kwaliteit van de ICT en het informatiemanagement & functioneel (applicatie)beheer in de organisatie te verankeren en te borgen.

Het testen is een gezamenlijke verantwoordelijkheid

De primaire taak van jouw organisatie is het leveren van zorg. Voor de kwaliteit ervan is de organisatie zelf verantwoordelijk. En dus ook voor het toetsen, testen en accepteren van wijzigingen in het informatievoorzieningslandschap.
Het liefst doe je dit zo breed/laag mogelijk in de organisatie. Met betrokkenheid van materiedeskundigen en gebruikers, die exact kunnen beoordelen wat de impact is van de veranderingen op het dagelijkse werkproces. Zo stel je immers vast of je “maandag” het werk nog kunt doen. Dit kost tijd, geld, energie en veel onderlinge afstemming. Hoe organiseer je dit zo efficiënt en effectief mogelijk?

De kracht van Supportbook? Professioneel en efficiënt. Ontwikkeld en bewezen in de praktijk

Met behulp van Supportbook creëer je een professioneel en efficiënt test- en acceptatieproces voor jouw informatiesystemen (bijvoorbeeld voor: EZIS/HIX, EPIC, xCare, AX4Health etc). Daarnaast deel je eenvoudig inzichten met andere ziekenhuizen en borg je belangrijke maatregelen uit het informatiebeveiligingsbeleid. Meer lezen over de functionaliteiten van Supportbook doe je hier.

Supportbook hét testplatform voor de zorg

In samenwerking met drie ziekenhuizen is Supportbook in de praktijk ontwikkeld. Zo bieden wij een testtool die erg goed aansluit op jullie werkproces. Ondertussen zijn er meer dan vijftig zorginstellingen bij ons aangesloten.

Demo aanvragen

Ontdek de mogelijkheden van Supportbook. Vraag nu een GRATIS demo aan!

BEDRIJFSLEVEN

“Jouw informatiesystemen moeten snel aangepast kunnen worden, maar je wilt niet de hele dag bezig zijn met testen.”

(SEMI-) OVERHEID

“Goed werkende informatiesystemen gecombineerd met efficiënte processen zijn essentieel voor jouw klanten.”

SOFTWARE LEVERANCIERS

“Het releasen van jouw software (een nieuwe versie, update of hotfix) is voor jouw klant een belangrijke mijlpaal.”